Çerkezköy Bakış-Kurban Bayramı yaklaşırken, Çerkezköy’de yaşanan bayram hareketliliği tatlıcıları pek etkilemedi.


“BİZDE DE SATIŞLAR DÜŞÜK”

Pera Pastaneleri Müdürü Olcay Karakoç “Geçen bayramlara göre istediğimiz yoğunluk yok. Malum şartlar krizden dolayı. İnsanların alım gücü düştüğü için bizde de satışlar düşük.”dedi.

“SICAK HAVALARIN VAZGEÇİLMEZİ SOĞUK BAKLAVA”

Karakoç, “Klasik bayram tatlısı fıstıklı, cevizli ve ev baklavası var. Ama bizim genel spesiyallerimiz her zaman vardır. Özel baklavamız ve soğuk baklavamız var. Sıcak havaların vazgeçilmez tatlısı daha çok satılıyor. Bayrama özel yüzde 10 indirimlerimiz var. Kilo bazında en düşük baktığımızda cevizli baklavamız 160 liraya var. Klasik fıstıklı baklavamızda 200 lira, baklava çeşitlerimizde 160 – 220 lira arası fiyatlarımız değişiyor. Hizmet sektörü olduğumuz için saatlerimiz sabit sabah saat 06.30 dükkan açılıyor GECE 24.00’da kapatıyoruz.” dedi.

“ESKİ BAYRAMLAR GİBİ BİR TAT YOK HEYECAN YOK”

Yeşiltat Baklavalarından Murat Kaya “Bu bayramda olduğu gibi heyecanlı bir telaş oluşuyor. Ama eski bayramlar gibi bir tat, heyecan yok. Yine de iyi şu anlık. Fakat sattığımız ürünleri bir sonraki ürün yapmak için malzeme alamıyoruz. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Eskiden bir ay önceden başlardık bayram telaşına şu anda öyle bir telaş yok. Uygun olan ürünlerimize cevizli baklavaya genellikle talep daha fazla. Fıstık şu anda yüzde 60 yüzde 70 zamlı olduğu için fıstık alamıyoruz. Bundan dolayı cevizli ürünlere daha fazla talep oluşuyor. En düşük 120-130 liradan başlıyor fiyatlar kilogramına tabi bayrama özel kampanyalar yapıyoruz yüzde 20 gibi. Bizim fiyatlarımızın bu şekilde olma sebebi bizim imalatımız olduğundan yoksa maksimum bir baklavanın fiyatı 150 liradan aşağı olmaz. En yüksek 300- 350 lira olmalı. Şu an da soğuk baklavamız çok gidiyor. Havaların sıcak olmasından dolayı soğuk baklava daha çok tüketiyorlar. Güzel ürün baya talep var. Bayram arifesi sabah 09.00 gece saat 03.00 e kadar açık olacağız.” dedi.

“AZ AMA YİNE DE İYİ ŞÜKÜR”

Bayramoğlu Pastaneleri Satış Sorumlusu Cengiz Günal ise yaptığı açıklamada, “Satışlarımız devam ediyor. Hareketlilik de başladı. Eski bayramlara göre biraz daha satışlarımız az ama yine de iyi şükür. İşlerimiz de iyi. Tatlılarımız da güzel hepsi tereyağlı. Fıstıklı, cevizli çeşitlerimiz de her daim bulunuyor. Bayram süresince de açığız. Genelde fıstıklı ve cevizli baklava klasik her bayramda giden baklavalarımız. Tabi şöbiyet var çeşitlerimizden. Ev baklavası var ama genele cevizli ve fıstıklı baklavalarımız en tercih edilen baklavalarımız. Fıstıklı baklavanın kilo fiyatı 220 lira, cevizli baklavanın kilo fiyatı 160 lira. Diğer fıstıklı çeşitlerin kilo fiyatları 240- 250 lira fiyat aralığında. En düşük cevizli baklavamız maliyeti biraz daha düşük olduğundan fiyatı aşağıda. Fıstığın maliyeti yüksek olduğu için baklavamız da yüksek fiyatlı olarak yansıyor. İster istemez arada bir 70-80 lira fark oluyor.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim