Çerkezköy Bakış - Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması ile birlikte özellikle dere kenarları ve sulak alanlarda larva ve uçkun ile mücadele çalışmalarına ağırlık verildi.

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediyemiz bünyesine 2 yıl önce kattığımız larva ve uçkun ile mücadele aparatlarıyla daha hızlı ve seri şekilde sulak alanlar ile yeşil alanları ilaçlayarak larva ve uçkunların üremelerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Kurban Bayramı nedeni ile kurban kesim yerlerinde larva mücadele çalışmalarına ağırlık vererek, buraları düzenli olarak ilaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

KENT GENELİNDE DEVAM EDİYOR

Larva, uçkun ve haşerelere karşı mücadelenin yaz boyunca süreceğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Periyodik aralıklar ile larva ve uçkun mücadelemiz kentimiz genelinde devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekiplerimiz tespit edilen alanlar dışında vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda da larva, uçkun ve haşere mücadelesini sürdürüyor” açıklamasını yaptı.

SEVİMLİ DOSTLAR BAYRAMDA UNUTULMADI

Kurban Bayramı nedeniyle sokakta yaşayan sevimli dostların da unutulmadığını ve düzenli olarak beslenmelerinin yapıldığını kaydeden Başkan Akay, “Sokak hayvanlarımızı da Kurban Bayramı’nda unutmadık. Kentimizin belirli noktalarında bulunan mamamatikleri düzenli olarak kontrol ediyor ve sevimli dostlarımızın yiyecek ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim