Kaza, sabah saatlerinde Çerkezköy Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Malatya’dan hareket eden ve Çerkezköy’de yolcularını indiren sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 44 AAZ 666 plakalı yolcu otobüsü otogardan çıkış için kontrol noktasındaki kulübeden işlemler yaptırdı. Ardından hareket eden otobüsün sol arkadaki motor havalandırma kapağı kulübeye takıldı.

YAN DÖNDÜ  

Takılan kapak, otobüsün de hareket halinde olması nedeniyle kulübeyi yerinen oynatarak ters çevirdi. Bu sırada içeride bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeli olarak görev yapan tahsildar Vehbi Çakır büyük panik yaşadı ve kendisini güçlükle dışarı attı.

OTOBÜS YOLUNA DEVAM ETTİ

Kısa süreli çıkış noktası kapanırken durum hemen polise bildirildi. Kulübe tamamen kullanılmaz hale gelirken, kazada şans eseri yaralanan olmadı. Otogardaki firma temsilcileri ise yolcuların mağduriyet yaşamaması için bir süre sonra otobüsü Kapaklı’ya doğru hareket ettirdi.

TUTANAK TUTULDU

Gelen polis ekipleri, kaza yerindeki otobüsün olay yerinden ayrılması nedeniyle tutanak tutu. Kulübenin içindeki eşyalar boşaltılırken, burayla kısa süre içinde yeni bir kontrol çıkış noktası yapılacağı öğrenildi.

Kaza anını anlatan Vehbi Çakır, “Çıkış işlemi için fişi kestim. O sırada bir ses geldi. Kapak kulübeye takıldı ve ters çevirdi. Dur diye bağırdım ama duymadı şoför. Kendimi zor dışarı attım.” dedi.

Editör: TE Bilisim