Doğayı, sporu ve yeni yerler keşfetmeyi seven Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, hafta sonu özel aracı ile Kızılpınar’daki ormanlık bölgede dolaşırken, sıcaktan bitkin halde olan 8 yaşındaki Aleyna Oğur ve iki akrabası ile karşılaştı. Gümüş, aracına aldığı Oğur ve akrabalarını, yakındaki bağ evlerine götürmek üzere yola koyuldu. Gümüş’ün küçük Aleyna’ya “Hangi okula gidiyorsun” diye sormasıyla sihirli dokunuşun hikayesi başladı.

HAKKARİ’DEN GELDİLER

Gümüş, Aleyna’nın 3 ay önce Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden ailesiyle birlikte Çerkezköy’e taşındığını ve okula gitmediğini öğrendi. Aleyna ve akrabaları istedikleri yere gelince inerken, yürüyerek gözden kayboldular.

Ömrünü eğitime adayan ve Çerkezköy’de devlet-hayırsever işbirliği ile onlarca okulun yapılmasında büyük emeği olan Gümüş, Oğur ailesinin yaşadığı yeri buldu ve onların bağ evine misafir oldu.

ALEYNA’NIN OKULA KAYDI YAPILDI

Burada Gümüş, aile ile sohbet ederken, Aleyna’nın yanı sıra iki ağabeyi ve bir akrabasını da okuldan ayrıldığını öğrenince hemen harekete geçti.

Eğitimin önemini aileye anlatan Gümüş, Aleyna’nın Yüksekova’daki kaydını Çerkezköy’e aldırarak, yaşadıkları yere yakın bir okula 3. sınıf için naklini yaptırdı ve Aleyna’yı yeniden okullu yaptı.

HERKESİN HAYATINA DOKUNDU

Bu arada ailede ortaokul mezunu Haluk Oğur, Nisanur Oğur ve Eymen Karataş'ı da Mesleki Eğitim Merkezine kaydı yapıldı. Haluk, Nisanur ve Eymen hem istedikleri bir meslek öğrenecek, hem de lise diplomalarını alacaklar. Ayrıca 9, 10, 11. sınıflarda asgari ücretin yüzde 30’u  (1650TL), 12. sınıflarda asgari ücretin yüzde 50’si  (2 bin 750 TL) kadar işletmede devlet desteğinden de faydalanacaklar.  Ayrıca aile büyüğü olan İrfan Karataş’ın da lise terk olduğunu öğrenen Gümüş, onu da Mesleki Eğitime dahil ettirdi ve kalfalık belgesi almasının yolunu açtı. Derslere girecek olan Karataş, fark dersleri ile de lise diplomasını alabilecek.
 

Editör: TE Bilisim