Belediye Başkanı Vahap Akay, ilk olarak Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ işbirliği ile gerçekleştirilen Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi çalışmalarını inceledi. 

TESKİ tarafından Atatürk Caddesi ve bağlı 19 sokakta altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi ekipleri de Atatürk Caddesi’nde üstyapı çalışmalarına hızla devam ediyor” dedi.

TESKİ ekiplerinin Öztrak Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları da hızla ilerliyor” diye konuştu.

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI FATİH MAHALLESİ’NDE SÜRÜYOR

İncelemelerine Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde devam eden sıcak asfalt kaplama çalışmaları ile devam eden Başkan Akay, “Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından başlatılan geniş kapsamlı asfaltlama çalışması ile 117 cadde ve sokağımızda yaklaşık 180 bin metrekarelik yol ağını sıcak asfalt ile kaplıyoruz. Bağlık Mahallemizde startını verdiğimiz sıcak asfalt çalışmalarımız bugün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde devam ediyor. 32 bin ton sıcak asfaltın kullanılacağı çalışmalarımız bittiğinde kentimiz genelinde 117 cadde ve sokağımızda yaklaşık 180 bin metrekarelik yol ağını sıcak asfalt ile kaplamış olacağız” dedi.

EN KISA SÜREDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Sıcak asfalt çalışmalarının en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Başkan Akay, “Yeni başlattığımız sıcak asfalt hamlemiz kapsamında Bağlık Mahallemizde 19 sokağımızı, Fatih Mahallemizde 5 sokağımızı, Cumhuriyet Mahallemizde 2 sokağımızı, İstasyon Mahallemizde 16 sokağımızı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde 25 cadde ve sokağımızı, Gazi Osman Paşa Mahallemizde 13 sokağımızı, Fevzipaşa Mahallemizde 14 sokağımızı, Yıldırım Beyazıt Mahallemizde 4 sokağımızı, Kızılpınar Mahallemizde 5 cadde ve sokağımızı, Veliköy Mahallemizde de 13 cadde ve sokağımızı sıcak asfalt ile kaplayacağız” açıklamalarında bulundu. 

KIRAY SOKAK’TA 2 BİN 500 METREKARE BETON YOL YAPILDI

Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde gerçekleştirilen demirli beton yol çalışmalarını inceledi. Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Kıray Sokak’ta yaklaşık 2 bin 500 metrekare demirli beton yol yapım çalışmasının tamamlandığını kaydeden Akay, “Yol ve kaldırım yapım-onarım çalışmaları, kentimiz genelinde ihtiyaç duyulan tüm cadde ve sokaklarda devam edecek” dedi. 

“NARİN CADDEMİZDE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ”

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Narin Caddesi’nde düzenleme çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını ifade eden Başkan Akay, “Narin Caddemizde yaklaşık 16 bin metrekare terrazo taş kaplama çalışması gerçekleştireceğiz. 6 bin 900 metre bordür çalışmasının yapılacağı caddemizde yaklaşık 43 bin metrekarelik yol ağını da sıcak asfalt ile kaplayacağız. Ardından peyzaj ve aydınlatma işlemleri ile Narin Caddemizdeki düzenleme çalışmalarımızı tamamlayarak, caddemizi modern bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.

CELAL BEY MESCİDİ YENİDEN İBADETE AÇILIYOR

Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra İstasyon Mahallesinde bulunan Celal Bey Mescidi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstasyon Mahallesinde bulunan tarihi Celal Bey Mescidi’nin yeniden ibadete açılabilmesi için başlanan restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Başkan Akay, “Celal Bey Mescidi kentimizin en eski yapılarından biri. 1914 yılından bu yana mescit olarak kullanılan, fakat zamanla harabeye dönen 60 metrekare alana sahip Celal Bey Mescidi’ni restore ederek yeniden ibadete açacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mescidimizin restorasyonu, Belediyemiz bütçesinden karşılanmaktadır” ifadelerini kullandı.

HAKİM SAMİ SOKAK ALTERNATİF BİR GÜZERGAH OLACAK

Daha sonra Hakim Sami Sokak’ta devam eden düzenleme çalışmalarını inceleyen Belediye Başkan Vahap Akay, “Utku ve Güler Sokaklarımız gibi Cengiz Topel Caddesi’ni Hikmet Uğraş Caddesi’ne bağlayarak, her iki caddemizin trafik yükünü azaltacak ve alternatif bir güzergah olacak olan Hakim Sami Sokak’ta ilk olarak altyapı çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 5-6 metre olan yol genişliğini 12-15 metrelere çıkarıldı. Yaklaşık 680 metre yağmursuyu hattı döşendi, bin 600 metre de aydınlatma hattı çekildi” dedi.

8 BİN METREKARE SICAK ASFALT İLE KAPLANACAK

Hakim Sami Sokak’taki çalışmalar kapsamında yaklaşık 3 bin 250 metrekare baskı beton kaldırım yapım çalışmalarında sona gelindiğini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Yaklaşık 2 bin metrekarelik demirli beton yol yapımı ve 190 metrelik perde duvar imalat çalışmaları tamamlandı. Bin 500 metrelik bordür çalışmaları devam ediyor. Daha sonra güzergâh boyunca sokağımızda dekoratif aydınlatma çalışmaları gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 8 bin metrekarelik sıcak asfalt kaplama işi ile de Hakim Sami Sokak’taki düzenleme çalışmalarımızı tamamlayacağız. Utku ve Güler Sokaklarımızın ardından Hakim Sami Sokak’taki düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte burayı da vatandaşlarımız için alternatif bir güzergah haline getirmiş olacağız” açıklamalarında bulundu.
 

Editör: TE Bilisim