Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ve Rumeli Üniversitesi tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversite sınavına giren öğrenciler için Çerkezköy Belediyesi yanında tercih çadırı kuruldu.

“BU PROJEYE UZUN SÜREDİR DEVAM EDİYORUZ”

Rehberlik Ölçme Değerlendirme Uzmanı İrfan Meriç, “Amacımız hizmetimizi en azından öğrencilerimizin ayağına getirmek. Öğrencilerimizi daha rahat bilgilendirme, tercih konusunda gerekli olan yardımı sağlamak. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte üniversitemizin yaptığı bu projeye uzun süredir devam ediyoruz. Öğrencilerimizin özellikle vakıf üniversiteleri olmak üzere bakış açıları daha farklı. Özellikle ücret noktasında olsun bu çerçevede onları bilgilendirmeye çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu şekilde devam edeceğiz. Bu konuda tabii ki Çerkezköy‘de bize bu imkanı sunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz başta olmak üzere belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE YALNIZ OLMADIĞINI HİSSETTİRMEK “

Halk Eğitimi Müdürü Necmi Akman ise, “Halk Eğitimi Merkezimiz ile Rumeli Üniversitesi işbirliğiyle gençlerimize yönelik tercihlerinde yardımcı olmak için çarşı merkezimizde belediyemizin yanında tercih standı oluşturduk. Öğrencilerimizin aldıkları puanı göre üniversitelerin bölümlerin fakültelerin seçecekleri bölümlerine yardımcı olmak, onları yalnız olmadığını hissettirmek, burada ücretsiz tercih yapıyoruz. Benim de önerim gençlerimizin tercih çadırımıza gelmeleri. Tercihlerle ilgili yardımcı olacağız. Bildiğiniz gibi bölgemizde özel okullar çok var, dershaneler var, oradaki rehber öğretmenlerine, okullarımızdaki rehber öğretmenlerimiz okullarımıza tercih yapıyor, onların da görüşlerini alıp ortak iyi bir kompozisyon oluşturup tercihlerini yapmalarını öneriyorum. Tercih çadırımıza bekliyoruz onları.” dedi.

TERCİH ÇADIRI 5 AĞUSTOS‘A KADAR AÇIK

Akman, “Yoğunluğumuz var. Tercih çadırımızı 27 Temmuz’da kurduk, 5 Ağustos‘a kadar açık kalacak. Tercih çadırımız sabah 11.00’dan akşam 20.00’a kadar açık kalıyor. Rehber öğretmenlerimiz eşliğinde onlara yardımcı oluyoruz. Sabah erken saatlerinde biraz yoğunluk var. Sabah saatlerinde gelirlerse saat 11:00 gibi rahat rahat daha geniş kapsamlı bilgi alabilirler.” dedi.

Editör: TE Bilisim