AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Çerkezköy’de gerçekleştirdiği Halk Günü Toplantısının ardından basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz ve Barış Sürekli, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Neziha Çolak, AK Parti Çerkezköy İlçe Genlik Kolları Başkanı Ahmet Akyol ile Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyeleri da hazır bulundu.

“HERHALDE BİR 20 AY FALAN GEÇSE DE BU PROJE BİTMEYECEK GİBİ GÖRÜYORUZ”

Halk Günü Toplantısındaki gözlemlerini paylaşan Özcan, “Biz her ilçeye gelmeden önce anket çalışmaları hazırlarız. Çerkezköy‘de vatandaşlar ne diyor? gibi soruları sorduk ve burada gördük ki özellikle vatandaşımız Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi’nin vaat ettiği fakat yapamadığı, sonra proje olarak dillendirdiği ancak yapmaya çalıştığında bir dizi zorluk ile projeleri iptal ettiklerini, projeleri kenara aldıklarını duyuyoruz. Kadir Albayrak başkanımıza ben sormak istiyorum, çokta merak ediyorum. Bundan herhalde bir 20 ay evvel falandı, buraya geldi. Çerkezköy‘de belediye başkanını da yanına aldı. Milletvekilleri, CHP yönetimini de yanına aldı ve burada meydan düzenlemesi ile ilgili bir açıklama yaptı. Bir projeden bahsetti. Meydan düzenlemesi, yeraltı otoparkı ve rekreasyon alanlarıyla kaldırım düzenlemelerinden bahsettiler. Burada bu projeye göre bir tarih verdiler, çok kendilerinden emin bir şekilde Çerkezköy’ün çehresini değiştirmekten bahsettiler. 14 ay süre içerisinde bu projeleri hayata geçireceklerinin vaatlerini verdiler. Biz de heyecanlandık. Çerkezköy için yapılan her hizmet bizim için çok değerlidir. İnşallah dedik inşallah, büyükşehir belediye başkanı bu sözlerinin hepsini yerine getirir, gerçekleştirir dedik ama maalesef geldiğimiz noktada 14 ay sürecek bir proje bitecekti. Ancak projenin 14 ayda bitmesini bir kenara koyalım, bu projenin daha işin başında büyük sıkıntılarla başladığını da görmüş olduk. Vatandaşlarımız ve bizler henüz zemin etüdüne uygun bir projeyle bu startı veremediklerini fark ettik. Bu projeyi açıkladılar, ihaleleri yaptılar, proje başladı. Proje başlarken bir de gördük ki, bu yeraltı otoparkından vazgeçmeleri gerekti. Neden vazgeçmeleri gerekli, çünkü o anda zemin etüdüne uygun bir proje hazırlamamışlar. Bunun farkına vardılar, düşünün bir proje başlatacaksınız ama bunun analizlerini maalesef tam zamanında ve yerinde yapamıyorsunuz. Mühendisleri kullanamıyorsunuz, madem mühendisleri kullanamıyorsunuz bu konu ilgili niye dışardan iyi bir hizmet alamıyoruz. Vatandaşlar bize geliyorlar, soruyorlar, gerçekten bu projede kapalı otoparklarla ilgili çalışma bitecek mi? olmayacak mı? Evet maalesef bu projeyi iptal etmişler. Kapalı Otopark Projesi iptal edilmiş durumda. Şu ana kadar 14 ay geçti ama herhalde bir 20 ay falan geçse de bu proje bitmeyecek gibi görüyoruz. Yapılan çalışmalar bize maalesef bunları gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

“İNSANLAR TAŞIMA SUYLA BANYOLARINI YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Bir diğer sorunun da Kızılpınar’da 3. katlara su çıkmaması olduğunu dile getiren Özcan, “Şimdi Çerkezköy‘de vatandaşımızı dinlerken özellikle Kızılpınar Mahallemizden mahalle başkanlarımızın büyükşehirle ilgili ve belediye ile ilgili yine talepleri var. Sıkıntıları var Kızılpınar’da özellikle mekanların, apartmanların üçüncü katlarından sonra maalesef dördüncü, beşinci, altıncı katlarda oturan vatandaşlarımızın evlerine su verilemiyor. Burada TESKİ defaatle uyarıldığı halde maalesef bu katlara su verilemiyor. Büyükşehir belediyesinin TESKİ vasıtasıyla bu işi bir an evvel çözmesi çok önem arz ediyor. İnsanlar taşıma suyla banyolarını yapmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin en pahalı suyunu satan TESKİ Kızılpınar’daki vatandaşlarımızı daha da mağdur ediyor. Zira dışardan su satın almak zorunda kalıyor. İnsanlara verdikleri su içilebilir su değil, tekrar dışardan damacanalarla su almaya çalışıyor. Zaten pahalı olan su giderleri daha da bir sırtlarına vatandaşların yük olmaya başlıyor. Suyu özellikle su ödemeleri konusunda vatandaşın bazı tepkilerine şahitlik ettik. Bugün su faturalarımızın ibrası vatandaşa 60 günde geliyor. Neden bu böyle oldu, oluyor diye baktığımızda meğer su faturaları eğer 30 günde okunursa su sayaçları belli bir çarpanla çarpıp bir rakam çıkıyor ve vatandaş bu rakamı ödüyor. Ancak su tonajı arttıkça maalesef bu çarpanlar da artıyor ve vatandaşın ödeyeceği su miktarı da artıyor. Herhalde burada TESKİ’nin bir uyanıklığı var. Vatandaşın kullandığı su iki ay süre zarfı geçtikten sonra okuyor ve çarpan etkisi büyüdüğü için de maalesef vatandaşın su tüketimi 30 günde ödeyeceğine göre 60 gün üzerinden ödüyor” dedi. 

“AYGUN’U AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’a da seslenen Özcan, “Biliyorsunuz çayır tırtılı meselesi yaşandı. Özetle çiftçilerimizin canını burnuna da getiren bir çayır tırtılı meselesi bizim de çok canımızı sıktı. Çayır tırtılı meselesini vatandaşın, yani köylünün yanında çözmek, bununla ilgili çözüm üretmek yerine hükümet değişsine kadar çıkartan, abartan ya da hükümeti veya bakanlığı bu konuda eleştiren bir açıklamada bulunan ilhamı Özcan Aygun’u ben Çerkezköy‘de şu meydanda geçen sefer yaptığı açıklamayı yaptığı yerin tam ortasında, aynı yerde bir açıklama yapmaya davet ediyorum. Özellikle buraya gelmesini, neden yeraltı otoparkı projesinin düzenlemeden çıkarıldığını açıklamasını, 14 ayda bitmesi gereken bir projeyi neden bitiremediklerini, bu vatandaşa tekrar izah etmesini istiyorum. Bunu duymak istiyorum kendisini bu açıklamaları biz ve vatandaşlarımız merak ediyor. Buraya gelsin bunu bir açıklasın diyoruz. Ben bugün burada belediye başkanlarıyla bir polemik başlatmak falan derdinde değilim. Zaten ikisinin başarısızlıklarını sabaha kadar anlasak anlatırız. Ben bu polemiklere, burada bu söylemleri, burada konuşmak istemiyorum” şeklinde konuştu

“AK PARTİ HALA BİRİNCİ PARTİ”

Açıklamalarının ardından Özcan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Anket yapıyor musunuz? Anketlerde AK Parti ne durumda? sorusuna Mestan Özcan; “Şu anda anketlerde özellikle yeni yaşanan gelişmelerle ilgili pozitif süreç başladı. Geçen sene pandemiyle birlikte yaşanan sıkıntılarla geçtiğimiz yıl eylül ayında yapılan anketlerde gerileme vardı. Şu an Avrupa’da birçok ülkede pandemiyi iyi yönetemeyen ülkelerin sıkıntı yaşadığını görüyoruz ve biliyoruz. Eylül ve Kasım aylarına kadar bizim de böyle sıkıntılarımız vardı. Bunlar bizi hiçbir zaman ikinci parti yapmadı. AK Parti her zaman birinci partiydi. Ama bizim istediğimiz noktalarda değildi. Biliyorsunuz Aralık ayında kur korumalı mevduat hesabı çıkarmamızla birlikte yukarı doğru ivme söz konusu oldu. Ocak ayında asgari ücrete gelen zam, Temmuz ayında asgari ücrete ek zam, memurlara ve emeklilere zam ve hemen arkasında enerji düzenlemeleri ile birlikte yapılan çalışmalar olumlu yönde seyretti. Bütün bunlar AK Parti zaten birinci parti ama sınırları aşmak noktasında yapılan anketler genel merkezimiz tarafından bizlere söyleniyor. Saha çalışmalarımız devam ediyor. Ben buradan hem sizlere hem de bizleri izleyen değerli hemşerilerimize gelecek vaad eden cümle kurmak istiyorum. Biz her zaman genel merkezimizde bakanlıklarımızı ziyaret ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu ziyaret ettik. Şu anda öyle güzel çalışmalar yapıyoruz ki, bunlardan sadece iki tanesini anlatsam mutluluktan uyuyamazsın dedi. Vatandaşlarımızın bize güvenmesini çok arzu ediyoruz. Vatandaş bizi kucaklıyor, biz vatandaşımızın ayağına gidiyoruz. Önümüzdeki hafta Perşembe buradayız. Yine halkla buluşacağız ve basın mensubu arkadaşlarımızın aracılığıyla paylaşacağız. Şu an birinci partiyiz. Anket çalışmalarımız bizi heyecanlandırıyor. Bizi motive eden bazı şeyler var, bunlardan bir tanesi de anket çalışmaları” dedi.

Gıda fiyatlarının artışı konusunda ne düşünüyorsunuz sorusuna Özcan, 3 nedeni olduğunu söyledi. Bunlardan birinin Ukrayna- Rusya Savaşı, ikincisinin pandemi ve üçüncüsünün de lojistik sıkıntılar olduğu cevabını verdi.
Anketlerle ilgili soruları yanıtlayan Özcan, tüm anketleri paylaşacağını belirterek, tamamen objektif bir şekilde çalışma yaptığını kaydetti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi hakkında olumlu görüşlerin de olduğuna dikkat çeken Özcan, olumsuz görüşlerin çoğunlukta olduğunu söyledi.

“MİKROMİLLİYETÇİLİK YAPAN SENSİN”

İlhami Özcan Aygun’la yaşadığı ‘Çayır Tırtılı’ polemiği hakkında soruyu yanıtlayan Özcan, “Çayır tırtılı uzun zamandır bölgemizde yoktu. Yeşili çok seviyor, yeşile hücum ediyor. Bu esnada bir koloninin yaklaşık 200 dönümlük bir alanda ayçiçeklerine zarar verdiğini gördük. 12 Temmuz’da ilk çayır tırtılı ihbarı geldi. İl tarım müdürlüğümüze yapılan ihbarda öneri istendi. İl müdürlüğü yaptığı incelemede bunun çayır tırtılı olduğunu ve bölgeyi saracağını belirterek, anında önlem aldı. Tüm çiftçilerimize mesaj gönderildi. Bize bu ihbar 12’sinde geldi, biz aynı gün tüm işlemleri yaptık. Ertesi sabah İpsala’da ilaçlama uçaklarını göndermelerini istedik. Traktörle ilaçlamanın mümkün olmadığını belirttik. Bakanlık aynı gün cevap verdi. Uçakla ilaçlamanın arılara zarar vereceğini belirtilerek, bu ve benzeri durumlarda drone ile ilaçlama yapılabileceğini söylediler. Ben de çiftçi olduğum için SMS’le bilgi aldım ve tarlalarımı kontrol ettim. Sonrasında milletvekillerimize ve hocamıza bilgi verildi. Ardından Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Nihat Pakdemir geldi. Sonrasında CHP Milletvekili tarlalarda hükümeti eleştirmeye başlamış. Ben de ardından açıklama yaptım. Dedim ki ‘Bak, çiftçinin canı burnunda, tarlalar gidiyor’ sen şimdi burada siyaset yapma. Çiftçi ağlıyor, çiftçinin alın teri boşa gitmesin. Elinde mikrofon garip garip açıklama yapıyor. Bak dedim sayın vekilim ‘Edirne’den Tekirdağ’a milletvekili gelmişsin, bu insanlar seni milletvekili yapmış. Çiftçinin senden istediği buradaki sorunları çözmen. Kalkıp, siyaset yapma’ dedi. Şimdi bakın arkadaşlar basından bazı arkadaşlar onun uyarısıyla konuyu başka yere getirmeye çalıştılar. Ben Tekirdağlıyım, Tekirdağlıdan mikromilliyetçi olmaz. Eğer olsaydı, seni milletvekili yapmazdı. Eğer mikromilliyetçilik bu şehirde yapıldıysa, bunu yapan sensin. Hatırlayın birkaç sene önce Trabzonlulara ‘Pontus’ diyen sendin. Bundan birkaç gün sonra eline verilen yazıyı, ellerin titreyerek okudun. Benim Süleymanpaşa ilçe başkanım Keşanlı, Şarköy ilçe başkanım Mardinli. Eğer böyle bir şey olsaydı, Kapaklı’yı, Çerkezköy’ü nasıl izah ederdik. Ben bu şehirde dışarda gelmiş de olsa bu şehri kucaklayan, çocuk büyüten, onlarla bir gelecek mücadelesi yapan herkesi seviyorum. Adama sorarlar 1.5 sene önce sen yaptın o işi. Kendi yaptığın işi nasıl unuttun diye. Bizim böyle konulara odaklanmak yerine şehrimizi Antep, Kayseri, İstanbul’la nasıl yarıştırırız düşüncesine sahip olmamız lazım. Biz dünyayla bu şehri nasıl entegre ederiz ona bakmamız lazım. Şu andan itibaren hazırlık yapın” cevabını verdi. 

Sonrasında Özcan, hızlı tren çalışmalarının da Çerkezköy’de sürdüğünü kaydetti. Basın toplantısı çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
 

Editör: TE Bilisim