Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Kapaklı Pınar Şenliği’nin coşkulu geçti. Kadın kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerin stantlarda sergilenip, satışa sunulduğu şenliğin ilk gününde sokak müzisyenleri performanslarını sergilerken, animatörlerin çocuklara özel eğlenceli gösterileri renkli görüntüler oluşturdu. Ardından Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kapaklı Sesini Arıyor’ yarışmasının finalistleri seslendirdikleri şarkılar ile keyifli dakikalar yaşattı.

HALK OYUNLARI EKİPLERİ SAHNE ALDI

İlk gün programı kapsamında 2. Kapaklı Pınar Şenliği’nin açılış korteji Coşkun Çelik bandosu eşliğinde yapıldı. Ardından eski belediye meydanında devam eden etkinliklerde Bulgaristan’dan ilçemize gelen Uluslararası Dans ve Müzik Topluluğu ve Kapaklı Halk Oyunları ekiplerinin yöresel oyunları ile büyük beğeni topladı. İlk günün finalinde sahne alan Coşkun Çelik Bandosu Kapaklılı vatandaşlara eğlenceli bir akşam yaşattı. Konserin ardından Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden, ilk gün sahne alan Coşkun Çelik Bandosu ve Bulgaristan’dan gelen Dans ve Müzik Topluluğu ekibine teşekkür çiçeği ve plaketi takdim etti.

SÜNNET ŞÖLENİ YAPILDI

Kapaklı Pınar Şenliği kapsamında yer alan sünnet şöleni de ikinci gün gerçekleştirildi. Kapaklı Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla sünnet işlemleri gerçekleştirilen 600’ü aşkın çocuk ve ailesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ağırlandı. Burada sünnet çocuklarına yönelik animatörler birbirinden eğlenceli şovlarını sergiledi. Ardından mevlit okundu ve sünnet çocukları ve ailelerine yemek ikram edildi. Ardından Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in katılımıyla toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Başkan Çetin, fotoğraf çekiminin ardından sünnet olan çocuklarla Pınar Bulvarı’nda kortej eşliğinde yürüdü. Başkan Mustafa Çetin, Pınar Bulvarı Şenliği hatıra standında sünnet çocukları ve vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Halil Yıldırım, şenliğin ikinci akşamında 600’ü aşkın çocuğun sünnetini gerçekleştiren Kapaklı Devlet Hastanesi ve Akut Polikliniği’ne teşekkür etti. Yıldırım, Devlet Hastanesi adına hemşire Büşra Düz ve Akut Polikliniği sahibi Dr. Akif Başkurt’a teşekkür plaketi ve çiçeği takdim etti.

“ÇİFTE TELLİ OYNADILAR”

Çetin, sünnet çocukları için hazırlanan kınaları tek tek çocuklara yaktı. Kına yakmanın ardından ise Başkan Çetin ve sünnet çocukları dakikalarca çifte telli oynadı. Başkan Çetin’e, eşi Ayfer Çetin de eşlik etti.

“DEĞİŞEN VE GELİŞEN SÖZÜ LAFTA KALMADI”

Sanatçı Sami Levi konseri öncesinde Eski belediye meydanını dolduran binlerce kişiye hitap eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “31 Mart 2019 tarihinde “Değişen ve Gelişen Kapaklı” söylemiyle sizlerden aldığımız destek ve güçle, “İşimiz Gücümüz Kapaklı” diyerek personelimizde 7/24 sizlere hizmet vermeye gayret ettik, gayret ediyoruz. Kapaklı, talihsiz dönem içerisinde pandemiye rağmen, ekonomik dalgalanmalara rağmen bölgemizin parlayan yıldızı oldu. Değişen ve gelişen sözü lafta kalmadı, icraata döküldü. Bunu Saray, Çorlu ve Çerkezköy halkı da söylüyor. En önemlisi de sizlerin gözlerindeki güven ve sevgi söylüyor. Hepinizden Allah razı olsun.” dedi.

“KAPAKLI TANINIR HALE GELDİ”

Çetin, konuşmasının devamında şunları söyledi: Zor günlerden geçtik. Tüm bu zorluklar içerisinde sizlerle beraber sorunlarımızı çözmeye, Kapaklımızı geliştirmeye, Kapaklımızın adını ülkemizde duyurmaya gayret ettik. Çok şükür Kapaklı’yı Ankara artık tanıyor. Bakanlıklarda Kapaklı hangi mahalle neresi diye soruluyordu.  Bugün Kapaklı’yı bakanlıklar, genel müdürlükler tanır hale geldiler. Sizden aldığımız gücün, sorumluluğun yükünü omuzlarımızda olduğunu bilerek, o inançla durmayacağız ve her seferinde layık olduğunuz hizmeti sizlere getirmek için canla başla çalışmaya Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Kapaklı Pınar Şenliğini 4 güne çıkardık. 4 gün boyunca sizleri eğlendirmeye, neşeli zamanlar geçirmenizi sağlamaya gayret edeceğiz. Aynı zamanda Pınar Bulvarı’nda kurduğumuz stantlarda kadınlarımızın, gençlerimizin el emeği göz nuru ürünlerinin hem teşhirini hem de satışını yaparak ekonomilerine küçük katkılar sağlamaya devam edeceğiz.

“KAZAK GÖLÜ VE GENÇLİK FESTİVALİ İLE DEVAM EDECEĞİZ”

Festival ve şenliklerin devam edeceğini ifade eden Başkan Mustafa Çetin, Ağustos ayı içerisinde de Kazak Gölü ve Gençlik Festivallerinin yapılacağının müjdesini verdi. Çetin, “Eğlencelerimiz bitmeyecek Ağustos ayında da Gençlik Festivali ile sizleri buluşturacağız. Gençlerimizin istediği sanatçıları onlarla buluşturacağız. Hemen akabinde de Kazak Gölü Festivalimizi hep beraber gerçekleştireceğiz. Biz biliyor ve inanıyoruz ki Kapaklı halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu imkanı sizlerle buluşturmaya, gönül belediyeciliği hizmetlerimizde yanınızda olmaya devam edeceğiz. M6 bin üzerinde çocuğumuz Yaz Spor Kurslarımızda hoşça vakit geçiriyor, kendilerini spor branşlarında geliştiriyor. Spor kulüplerimizle beraber birçok sporcumuzu profesyonel yaparak spora katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Dün sahne alan Kapaklı Sesini Arıyor yarışmamızdaki kardeşlerimizi sizlerle buluşturduk. Bir kardeşimiz ilk albümünü yapmanın hazırlığında. Onu da Türkiye'ye tanıtmanın gururunu hep beraber yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

“SİZLERİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Çetin sözlerini şöyle tamamladı; “Değişim ve dönüşüm her alanda kendini hissettirmeye, bir zihniyet dönüşümünün ortaya koymaya sizlerden aldığımız güçle devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın Kapaklı’yı bundan sonra haramilere asla teslim etmeyeceğiz. Bu yıl 17’incisi düzenlenen Sünnet Şöleninde 626 tane rekor sayıda başvuru aldık. Sünnetler başladı ancak sonradan başvuran vatandaşlarımız oldu. Toplamda 700’e yakın evladımızın sünnet işlemlerini Kapaklı Devlet Hastanesi ve Özel Akut Polikliniğinde steril ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirdik. Biz biliyoruz ki Kapaklı halkı en iyisine layıktır, biz sizleri Allah için seviyoruz. İyi ki varsınız. Sizlerin belediye başkanı olmaktan gurur ve onur duyuyorum.”

SAMİ LEVİ KONSERİ İLE TAMAMLANDI

Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından sanatçı Sami Levi sahne aldı. Birbirinden güzel şarkıları ile alanı dolduran binlerce vatandaşı eğlendiren Levi’ye gecenin sonunda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve eşi Ayfer Çetin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Çetin, Saray Belediyesi Roman Halk Dansları Topluluğu ekibine de gösterdikleri teşekkür plaketi takdim etti.


 

Editör: TE Bilisim