Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi işbirliğiyle Çerkezköy’de yapılan Cumhuriyet Meydanı düzenlemeleri kapsamında meydanda bulunan Osmanlı Camii’nin duvarlarının yıkımının gerçekleştiği saatlerde Cumhuriyet Meydanı’na gelen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş canlı yayınımıza katılarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

Çetintaş yaptığı açıklamada Caminin duvarlarının yıkılmaması konusunda gerekli girişimleri yaptığını ve bu yıkımı önleyemediğini belirterek, şunları söyledi:

“İlçe müftümüz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığı yazışma ve Belediye başkanımızla duvarların yıkılması ve meydan düzenlemesinin yapılması yönünde karar almışlar. Hiçbir şekilde kamuoyu araştırması yapmadan, bizlere gelip bu konuda hiçbir fikir beyan etmeden kendi benliği ile bu duvarların yıkılması yönünde yazışmaları yaparak belediye başkanımızla protokol imzalamıştır.  Ben bundan sonra bu duvarlar yıkıldıktan sonra bu caminin meydan düzenlemesi sonucunda burada yaşanabilecek olumsuzluklar gerçekleşirse buranın sorumlularının ahirette ellerim yakalarında olacaktır. Burada ayrıca müftüyü ve müftülükte görev yapan herkesi cemaatin önüne atıyorum. Cemaate hiç sormadan bilgi vermeden kamuoyu oluşturmadan kendilerince karar alarak, duvarların yıkılmasına sebebiyet vermişlerdir. Bu caminin hocasından müezzinine kadar bu caminin duvarlarının yıkılmasından herkesi sorumlu tutuyorum. Bana gelen cemaatten de özür diliyorum. Bu duvarların yıkılmasını önlememi rica ettiler. Ben gerekli girişimleri yaptım, maalesef başarılı olamadım. Bundan sonra bana gelecek cemaatin de bana değil, müftülüğe gidip şikayetlerini oraya götürmelerini diliyorum.

Belediye başkanımızı, bu ilçenin müftüsünü, buradaki sorumluların tamamını Allah’a havale ediyorum. Çerkezköy halkından bir kez daha AK Parti İlçe başkanı olarak özür diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim