Zeliha Mehmet Tuscuoğlu Ortaokulu’nun temel atma törenine Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Memleket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatoğ İşbilir, fabrika yönetimi ve protokol üyeleri katıldı.

“65 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Hayırsever Tijen Tuscuoğlu Alkan; “Türkiye’nin gururu olmanın verdiği motivasyon ile birlikte, Çerkezköy’deki entegre fabrikamız 65 farklı ülkeye ihracat yapmaktadır. Tüm bu sanayi faaliyetlerin yanı sıra İnan Makina kurucusu, Rahmetli Mehmet Tusçuoğlu’nun vasiyetine dayanarak, Kapaklı’da hayata geçecek 24 derslikli bir ortaokul inşaatının temelini atmak ve bu eğitim yuvasını bölgeye kazandırmak üzere buradayız. Bu çalışmalarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizlere bu önemli günde destek veren ve dualarını esirgemeyen bölge halkına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“KAPAKLI ÇOK GÖÇ ALAN BİR İLÇE”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de; “Böyle anlamlı bir günde temelini atacağımız bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Tusçuoğlu’nun bu talebi karşısında çok memnun kaldım ve hemen İlçe Müdürü’müz ile iletişime geçtim. Amca’mızın ömrü yetmedi fakat eminim ki bizleri gururla izliyor. Kendisi çok değerli bir insandı. Buradaki evlatlarımız memleketimize hayırlı çocuklar olarak yetişecektir. Kapaklı her geçen gün göç alan ve ihtiyaçları gittikçe artan bir bölge. Göreve geldiğimizden beri hem Sn. Kaymakam ile hem İlçe Emniyet Müdürü’müz ile birlikte önce eğitim anlayışı çerçevesinde çalıştık. Devlet desteği ciddi düzeyde yapılıyor fakat yapılacak hayırlar ile birlikte bu süreci geliştirmek istiyoruz. Temeli atılan okulumuzun özelliği ise Kore’de bir temsilcisi bulunması. Bu sayede okulumuza daha fazla yatırımın yapılıp, oluşturulacak konsept ile birlikte özel kolej havasında olan bir devlet okulu hayalindeyiz. İlçemizde eğitim seviyesini yukarı çıkarmak için bu çalışmaların çok değerli olduğuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından dualarla birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende ayrıca kurban kesildi.
 

Editör: TE Bilisim