2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda da 8. Sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz destek kurslarının verileceğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bu yıl da kentimizde ikamet eden 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük branşlarında öğrencilerimize ücretsiz destek kursları vereceğimiz Halk Akademimize katılmak isteyen 7. Sınıfı bitirmiş öğrencilerimiz 13 Ağustos’ta yapacağımız Halk Akademisi Kurum Kabul Sınavı için kayıtlarını 1-10 Ağustos tarihleri arasında yaptırabilirler” dedi.

KIZILPINAR’DA DA AÇILIYOR

Çerkezköy Belediyesi Halk Akademisi Kurum Kabul Sınavı için başvuruların 1-10 Ağustos tarihleri arasında online olarak www.cerkezköy.bel.tr adresinden veya Çerkezköy Belediyesi Başvuru Masaları ile Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ne yapılabileceğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız Halk Akademisi’ne devam eden 70 öğrencimizden 18 tanesi LGS’de başarılı olarak nitelikli liselere girmeye hak kazandı. İlk yılında Halk Akademimizin elde ettiği bu başarı neticesinde kapasitemizi arttırmaya karar verdik. Geçtiğimiz yıl sadece Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitimlerin verildiği Halk Akademimizde bu yıl ayrıca Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizde de eğitimlerimiz olacak.

KONTENJAN 150 KİŞİ OLDU

75 kişilik kontenjanımızı Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi, 75 kişilik kontenjanımızı ise Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimiz için ayırdık. 13 Ağustos’ta yapacağımız Kurum Kabul Sınavı’nda öğrencilerimizin başarılarını ve ekonomik durumlarını değerlendirerek, Halk Akademimize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerimizi belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

SINAV 13 AĞUSTOS’TA

1-10 Ağustos tarihleri arasında Halk Akademisi Kurum Kabul Sınavı için başvuruların alınacağını ve sınav için başvuran adaylara sınav yeri ve saatinin SMS yoluyla bildirileceğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “13 Ağustos’ta yapacağımız Halk Akademisi Kurum Kabul Sınavı’nın ardından öğrencilerimizin elde ettikleri başarı sıralamasını ve ailelerinin ekonomik durumlarını ortak olarak değerlendirerek Halk Akademimize kayıt yaptırmaya hak kazanan 150 öğrencimizi tespit edeceğiz” dedi.
 

Editör: TE Bilisim