Çerkezköy-Süleymanpaşa arasında hizmet veren ve geçtiğimiz aylarda faaliyetleri durdurulan S.S. 162 Nolu Çerkezköy Zirve Kooperatifi’nin Danıştay kararı açıklandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Ali Kosuva; “Büyükşehir şu an tek bir kararı ile bizleri çalıştırabilir” dedi.

S.S.162 No'lu Çerkezköy Zirve Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, açıklamalarda bulundu. Danıştay’dan bekledikleri kararın geldiğini ifade eden Kosuva, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden kararı uygulamalarını beklediklerini söyledi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İSTESE BİZİ BU KARARLA ÇALIŞTIRABİLİR”

Ali Kosuva, açıklamasında; “2018 yılında İdare Mahkeme bize çalışma hakkımızı verdi. UKOME bu kararı İstinat Mahkemesi’ne taşıdı. İstinat Mahkemesi de bizim lehimize karar verince UKOME usulsüz çalıştığımızı iddia ederek kararı Danıştay’a taşıdı. Danıştay, İstinaf Mahkemesi’nin kararını onadı. Şu an Büyükşehir Belediyesi istese bizi bu kararla çalıştırabilir” dedi.

REKABET ORTAMI HER ZAMAN KALİTE GETİRİR

Faaliyetlerinin durdurulmasının ardından Danıştay kararını beklediklerini ifade eden S.S.162 No'lu Zirve Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, dün saat 14.30’da Kooperatif Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, dün ellerine ulaşan Danıştay kararını kamuoyuyla paylaştı. Kendilerine çalışma izni veren mahkeme kararının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) bu kararı İstinat Mahkemesi’ne taşıdığını belirten Ali Kosuva, “İstinat Mahkemesi de bizim lehimize karar verdi. Bunun üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kararı temyize taşıdı. Aylardır beklediğimiz Danıştay kararı dün elimize ulaştı. Danıştay 8. Daire, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi’nin kararını onayarak bizim lehimize karar verdi” dedi. Her zaman iyi niyet gösterdiklerini fakat Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gerek kendilerine, gerekse Çerkezköy’e bir iyi niyet göstermediğini söyleyen Kooperatif Başkanı Ali Kosuva, “Tekirdağ’da 7 bin 670 plaka aynı mevzuatlarla çalışıyor ama bizim 30 tane plakamız çalışamıyor. Onlar nasıl çalışabiliyor da biz çalışamıyoruz? O zaman hepsi durmalı. Biz sadece çalışmak, para kazanmak, Çerkezköy halkına hizmet etmek istiyoruz” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tekelcilik oluşturduğunu da savunan Ali Kosuva, “Rekabet ortamı her zaman kalite getirir. Biz 3 aydır çalışmıyoruz. Şu an istese Büyükşehir Belediyesi bu kararla bizi çalıştırabilir” diye konuştu.

VATANDAŞLAR KONUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR

Öte yandan Çerkezköy’den Süleymanpaşa’ya tek vesaitle gidemediklerinden dolayı maddi ve manevi zarar gördüklerini ifade eden vatandaşlar da konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Şimdi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın alacağı karar bekleniyor.

Kosuva: Büyükşehir'den Danıştay kararını uygulamalarını bekliyoruz

Editör: TE Bilisim