CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ekonomide büyümenin her geçen gün gerilediğini söyleyerek “Yıllık büyüme hızımız yüzde 3’ün altına indi. Ülkemiz dünya ekonomileri içerisinde en kırılgan 3 ekonomiden biri haline geldi. Yüzde 3’ün altında bir büyümeyi ülkemiz kaldırmaz.” diye konuştu.

Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak seçim ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu.
ÇERKEZKÖY TSO’YA ZİYARETTE BULUNDU
Dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Öztrak’ı Çerkezköy TSO Başkan Vekili Mustafa Seçkin, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri karşılaştı. Ziyarette CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. 
SEÇKİN “HER SİYASİ PARTİYE AYNI MESAFEDEYİZ”
Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Faik Öztrak ile beraberindeki CHP’li heyete teşekkür etti. Çerkezköy TSO olarak tüm siyasi partilere aynı mesafede olduklarını belirten Mustafa Seçkin “Hem Yönetim Kurulumuzda hem Meclisimizde hem de üyelerimizde her siyasi görüşten kişiler bulunuyor. Bizler başta Çerkezköy ve bölgemizi olmak üzere tüm Tekirdağ için en iyisini yapmak için mücadele veriyoruz. Bu hedef doğrultusunda da çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz”
“TEKİRDAĞ HIZLA GÖÇ ALIYOR”
Tekirdağ’ın her geçen gün aldığı yoğun göçle daha da büyüdüğünü anlatan Mustafa Seçkin, “Bu çerçevede el birliği içinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.” diye konuştu. Seçkin, Faik Öztrak’a seçim çalışmalarında başarılar dileyerek sözlerini tamamladı. 
ÖZTRAK “TEKİRDAĞ DENGESİZ BÜYÜYOR”
Mustafa Seçkin’in konuşmasının ardından söz alan Faik Öztrak ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Tekirdağ’ın hızlı ama dengesiz büyüdüğünü söyleyen Öztrak “Bir yanda Çerkezköy OSB gibi ülkenin sayılı OSB’leri arasında yer alan bir sanayi bölgemiz var. Diğer yandan yeni Islah OSB’ler var ki ciddi sorunları bulunuyor. Ergene Nehri’nin temizlenmesi konusunda sanayiciye ek yükler getirilecek. Büyükşehir ile birlikte kanunu gereklilik olarak vergilerde yüzde yüze varan artışlar yaşandı. Bizler Ankara’da maliyetlerin azaltılması konusunda çeşitli önerilerde bulunuyoruz, ancak önerilerimiz iktidar tarafından kabul görmüyor” diye konuştu.
“BÜYÜME YAVAŞLADI”
Uzun bir aranın ardından ülke olarak ilk kez yavaş büyüme sürecinde seçime girdiklerini belirten Öztrak şöyle devam etti: “Büyüme hızımız 2009 yılının seviyesine geriledi. Yüzde 3 büyümenin altında ilerliyoruz. Özel şirketlerin dolar bazında borcu 70 milyar dolardan 180 milyar dolar seviyesine yükseldi. Ülkemiz dünya ekonomileri içerisinde en kırılgan 3 ekonomiden biri haline geldi. Yüzde 3’ün altında bir büyümeyi ülkemiz kaldırmaz. Bizler iki maaş ikramiye, asgari ücret 1500 TL, mazotu 1.5 TL, aile sigortası gibi projelerle ekonomiye yeni bir ivme kazandırmak istiyoruz. İhracat rakamlarına baktığımızda geriliyoruz, cari açığımız büyüyor”
“EKONOMİ DÜZLÜĞE ÇIKARILMALI”
Öztrak, CHP olarak ekonomiyi düzlüğe çıkarmak için dört esas üzerinde durduklarını belirterek “Bunun için ülkede gelir dağılımını adaletli yaygınlaştırılması gerekiyor. Ayrıca yapısal bazı reformlar gerekmektedir. Bugün Merkez Bankası ve Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) gibi kurumlar yok edilmiştir. İşsizlik yüzde 11 seviyesine yükseldi. Enflasyon sürekli artıyor. Rekabet gücü oluşturulmalı, kucaklayıcı bir büyüme sağlanmalı ve istikrar oluşturulmalıdır.
Türkiye’de bu sorunları çözebilecek bir siyasi irade bulunmuyor. Mesele hızla çözülmeli, ancak iktidar sorunları çözme yerine Merkez Bankasıyla, polisle, hukukla sürekli kavga ediyor. Uluslar arası sermaye ülkemizden hızla kaçıyor. Döviz rezervimiz son 28 ayın en alt seviyesine çekildi. TL, dolar karşısında değer kaybediyor, yarın ne olacağı belli değil. İktidar TIR olayının üzerini örtmek için hukuksuz bir şekilde Bank Asya’ya el koydu. Bu olay dışarıdaki sermaye için olumsuz örnek oluşturuyor. Hukuksuzluğu gören yabancı sermaye ülkemizden çıkıyor.” Diye konuştu.
“DEMOKRASİ VE HUKUKU ÖN­­­ PLANA ÇIKARMALIYIZ”
Başkanlık sistemi üzerinde değerlendirmelerde bulunarak sözlerini sürdüren Öztrak “Bugün iktisadi bakımdan en gelişmiş 20 ülkeye baktığımızda tamamına yakınında parlamenter sistem yer alıyor. İktisadi anlamında en az gelişmiş ülkelere baktığımızda ise yine 20 ülkenin tamamına yakınının ise başkanlık sistemi ile yönetildiğini görüyoruz. Türkiye’nin önünü açmak istiyorsak demokrasi ve hukuka önem vermeliyiz. Aksi halde 40 milyar dolar gibi bir yabancı sermaye potansiyeli 5.5 milyar dolar seviyesine iner. CHP olarak yönetime talibiz. Projelerimiz ekonomiye ivme kazandıracak projelerdir.” İfadelerine yer verdi.
HEDEF: 6-0
Faik Öztrak, adım adım iktidara yürüdüklerini söyleyerek Tekirdağ’daki hedeflerinin ise 6-0 yapmak olduğunu söyledi. Karşılıklı fikir alışverişinin ardından ziyaret sona erdi.
Editör: TE Bilisim