Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi 3 günde Çerkezköylü vatandaşlardan 38 ünite kan topladı. Yapılan bağışa Çerkezköylü vatandaşların ilgisi az olurken, kan veren bağışçılara maden suyu ve kek ikram edildi.

Çerkezköy Bakış -
Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi Çerkezköy’de kan topladı.
İLK GÜN 21 ÜNİTE KAN TOPLANDI
Kızılay’a bağlı olarak çalışan Çorlu Kan Bağış Merkezi Ekipleri Çarşamba günü Eski Özel Çerkezköy Hastanesi binasının giriş katına kurdukları stantta kan bağışçılarını beklediler. İlk gün Çerkezköylü vatandaşlardan 21 ünite kan toplayan Kızılay ekibi diğer günlerde aynı yerde kan bağışı topladılar.
9 SAATTE 2 ÜNİTE KAN
Ramazan ayının birinci günü olan Perşembe günü ise yine aynı saatler arasında Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi doktoru Ahmet Öztürk ve ekibi kan bağışı toplama işlemi gerçekleştirildi. Ramazan ayının ilk günü olması sebebiyle Çerkezköy halkı beklenen ilgiyi göstermezken, 9 saatlik süre zarfında sadece iki vatandaş kan bağışında bulundu.
MADEN SUYU VE KEK VERİLİYOR
Önceki gün ise yine Metin Karadağ idaresinde 6 kişilik ekip saat 15.00’da kurdukları ekipmanları ile saat 23.30’a kadar gönüllü kan bağışçılarını beklediler. Özellikle iftar sonrası vatandaşlar ilgi gösterirken, kan vermeye uygun 15 kişiden kan alındı. Kan veren vatandaşlara ise daha sonra maden suyu ve kek ikram edilerek kan şekeri sabitleniyor.
“BİRLİKTE BİNLERCE HAYAT KURTARALIM”
3 günlük kan bağışı kampanyasında Çerkezköylüler arasında en fazla gençler kan bağışında bulundu. Kan bağışı hakkında bilgi veren yetkililer, “Yüz binlerce yeni bağışçı demek, kurtarılmış yüzbinlerce hayat demek. Çeşitli hastalıklarla gönüllü kan bağışçısı olan herkese, yürekten teşekkürler. Türkiye’de yeterli kan stokunu sağlamak için gönüllü kan bağışçılarına Birlikte binlerce hayat kurtaralım” açıklamasında bulundular.
“KAN VERMENİN BİR ZARARI YOK”
Kan bağışının insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmadığını ifade eden yetkililer, şunları söylediler: “Kan vermenin insan sağlığına zararlı yanının olmadığı tespit edilmiştir. Bilimsel araştırmalara göre 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireyler, 3 ayda bir (yılda 4 kez) kan verebilir. Kızılay'a daha çok gönüllünün kan vermesini istiyoruz. Kan vererek birçok insanın canını kurtarabiliriz.”
Editör: TE Bilisim