Bayramın üçüncü günü Çerkezköy ilçe teşkilatına gelerek partililerle bayramlaşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çerkezköy ile ilgili bizim hakkımızda yapılan eleştiriler beni çok kırıyor. Ben bunlara çok üzülüyorum. 2019 yılında tüm vaatlerimizi yerine getirdiğimizi herkes görecek” dedi. Albayrak, bu konuyu gündeme taşıyan biz basın mensuplarının da 2019’da mahcup olacaklarını belirtti. Biz de Çerkezköy Bakış gazetesi olarak Sayın Başkanımıza açık yürekliliğinden dolayı teşekkür ederek şunları söylemek istiyoruz: “Kadir abi hepimizin amacı yaşadığımız toprakların daha yaşanılır hale gelmesini sağlamak. Siz vaat ettiklerinizi gerçekleştirin biz şimdiden mahcup olmaya ve özür dilemeye hazırız.”

Çerkezköy Bakış -
Bayramın üçüncü günü saat 13.00’da CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve partililer karşıladı.

“OY VEREN, VERMEYEN HERKESİN BAŞKANIYIM”


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı ziyarette açıklamalarda da bulundu. Başkan Albayrak, “Bayram günü aslında pek siyaset yapmak istemiyorum fakat yapma ihtiyacı duyuyoruz. Biz sosyal demokrat belediyesi olarak oy versin, vermesin herkesin Büyükşehir Belediye Başkanıyım ve herkese hizmet etmek zorundayız.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN CHP’YE İHTİYACI VAR”

Başkan Albayrak Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve CHP Belediyeciliğine ihtiyacı olduğunun altını çizerek; “Tüm yerel belediyeler ilk yıllarında radikal kararlar alır. Tekirdağ da yaptığı hizmetlerle bu radikal kararları aldı. 13 yıllık iktidar olan bir hükümet var fakat Tekirdağ bu süreçte hala daha kanalizasyon ve alt yapı sorunlarını konuşuyor. Genelde yapılan hizmetleri asla inkar etmiyoruz fakat Tekirdağ’a hizmet getirisinde geç kalındığını söyleyebilirim.” dedi.

“469’UNCU GÜNÜMÜZ”

Göreve geldiklerinden bu yana 469’uncu günü devirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “906 Bin 732 nüfusa sahip bir İl’in Başkanlığını yapıyorum. Göreve geldiğimiz gün hiçbir şey yoktu. Bir gecede çıkan kanun ile Tekirdağ Büyükşehir oldu ve bu görevi de halk bize verdi. Biz de seçim süresinde Tekirdağ için çalıştık ve projeler geliştirerek halka sunduk. Halk da takdirini bizden yana kullanarak 12 İlçe’de CHP’yi iktidar yaptı. Şimdi geriye baktığımda hiçbir şeyi olmayan Tekirdağ’ın tüm daire başkanları ve sistemi oluşmuş durumda” ifadelerini kullandı.

“NE VAAT ETTİYSEK OLACAK”

Albayrak, “Biz ne vaat ettiysek onları yapacağız. 2019 yılında tekrar karşınıza geldiğimizde kitapçıklarımızı açıp neler vaat ettik, neler yaptık bunun hesabını vereceğiz. Vaatlerimizi yapmadan karşınıza gelmeyeceğiz. Şuanda halkın tüm beklentisini karşılayabilecek bir Başkanız ve ne dediysek inşallah yapacağız. Bugüne kadar makamda 13 Bin 500 kişiyi ağırladım ve herkesin derdini tek tek dinledim. İlk zaman vatandaşı yönlendirebileceğim bir tane dairem yokken şimdi tüm ilçelerde hizmet binası ve tüm dairelerin Başkanlarını oluşturduk. Açık söyleyebilirim ki şuan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çok güçlü.” şeklinde konuştu.

“EĞİTİME EN ÇOK KATKI YAPAN BELEDİYEYİZ”

İl Milli Eğitim Müdürü’nün Ankara’da Bakanlıkta yapılan toplantısında aldığı raporda 81 İl’de en çok eğitime katkı yapan Belediyenin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin olmasının gurur kaynağı olduğunu kaydeden Başkan Kadir Albayrak, “11 İlçe’ye 11 okul projesindeki ilk okulumuzun temelini Süleymanpaşa’da attık. İkinci olarak önümüzdeki zamanlarda Kapaklı’da temel atma töreni yapacağız.  Daha sonra ise Kızılpınar’da temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Bu projeler sadece bizlerin değil tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının başarısıdır.” dedi.

“BÜYÜK PROJELER HAYATA GEÇECEK”

Albayrak açıklamalarının devamında 2016-2018 yılları arasında büyük projelerin hayata geçeceğini ve bu yılların yatırım seneleri olacağının müjdesini de verdi. Başkan Kadir Albayrak, “2016 ve 2018 yılları içerisinde tüm vaatlerimizin ihale süreçleri sona erecek ve çalışmalar başlayacak. Tekirdağ halkı bize güvensin. Özellikle Çerkezköy benim için çok ayrı ve çok özel. Çerkezköy’de yatırım planının ardından ‘İhanet Bütçesi’ olarak yazılan haberler beni gerçekten çok üzdü ve hala daha bunun kırgınlığını yaşıyorum. 2019 yılında tüm vaatleri yerine getirdiğimiz de bu başlıkları atan basın kuruluşlarımız eminim ki tatlı bir mahcubiyet yaşayacaklardır.” ifadelerine yer verdi.



“BİZİMLE GURUR DUYACAKSINIZ”

Kadir Albayrak görev sürelerinin sona ermesinin ardından Tekirdağ ve Çerkezköy halkının kendileri ile gurur duyacaklarını vurgulayarak, “Bundan sonra daha çok buralarda olacağım. Vahap Akay ile beraber efsane başkan olacağımızı söylemiştim bu sözümüzün arkasındayız. Önümüzdeki kısa zaman içerisinde Çerkezköy’de kavşak düzenlenmeleri olacak. Bunun dışında Kültür Merkezi ve yeşil alan çalışmaları da Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ile koordineli şekilde ilerliyor. Çerkezköy halkı bizleri izlemeye devam etsin” şeklinde konuştu.

“100’E YAKIN KAVŞAK DÜZENLENECEK”

Başkan Albayrak’ın kavşak düzenlemeleri ile ilgili açıklamasının ardından söz alan Büyükşehir Genel Sekreteri Zeki Gürcün proje ile ilgili bilgilendirme de bulundu. Gürcün, “Geçtiğimiz haftalarda Pamukkale Üniversitesi ile protokol imzaladık. Bu protokolün sonuç aşaması bu akşam sonuçlanacak. İl genelinde Toplu taşıma sistemini oluşturuyoruz, Üniversite hocalarımızla bu konunun çalışmasını gerçekleştirdik. Yaklaşık 15 gün sonra faaliyete geçirebileceğiz bir Ulaşım sistemimiz olacak. Ayrıca 100’e yakın kavşakta düzenleme yapılacak. Özellikle Çerkezköy’de sıkça kazaların gerçekleştiği Bahçeli Camii önünde bulunan kavşakta yenilenmeye gidilecek. Bunun yanı sıra Atatürk Viyadüğü’nün iki uç kısmında bulunan kavşaklarda da düzenlemeye gidilecek.” dedi.

SORULARI YANITLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak açıklamalarının ardından basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Tekpark sisteminde yapılan sürekli değişiklerin sebebini soran basın mensuplarına cevap veren Albayrak, “Tekpark sistemi şuan Marmara Ereğliği, Süleymanpaşa ve Çerkezköy’de faaliyette. Yapılan değişikler bizlere gelen taleplerin yoğunluğuna göre yapılan değişiklerdir. TEKPARK’ın Büyükşehir’e çok büyük maddi kazanç olduğunu söyleyemeyiz aksine ekonomik getirisi yok. Gelecek yeni taleplere göre değişiklik yine yapılabilir” cevabını verdi.

“ÇERKEZKÖY BİZİM İÇİN ÖZEL”

Albayrak kendisine yöneltilen ‘Büyükşehir bünyesinde olan Caddelerde yapılacak yenilikler nelerdir’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Çerkezköy benim için gerçekten çok özel bir yer. Büyükşehir bünyemizde olan caddelerin hepsinde kavşak, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Konuşmamın öncesinde dediğim gibi vatandaşlarımızın içi rahat olsun bizi izlemeye devam etsin” dedi.
Editör: TE Bilisim