CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili, 26. Dönem Milletvekili Adayı Faik Öztrak; dün saat 11.00’da CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Öztrak; “Bu seçim, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa meclis kararı olmadan Cumhurbaşkanıyla Meclis Başkanının anlaşarak bu ülkeyi götürdükleri seçimdir. Bu seçim bir anlamda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapmış olduğu kurtuluş mücadelesinin ağırlığını taşıması gereken bir seçimdir” dedi.

Çerkezköy Bakış - Partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili, 26. Dönem Milletvekili Adayı Faik Öztrak; CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve partililer tarafından karşılandı.
“BİZ ‘ÖNCE İNSAN’ DEDİK ONLAR ‘ÖNCE SARAY’ DEDİ”
“Milli irade bir yana itilmiştir. Hem seçim sonuçları olmadı diyerek hem de milli iradenin tek tecelligahı olan TBMM de dışlanmıştır” diyen Faik Öztrak; “Seçim sonuçlarında milletin mesajı açıktı, koalisyon sonucu çıkmıştı. MHP’ye gittik koalisyon kuralım dedik Devlet Bahçeli reddetti. O zaman madem o kabul etmiyor dedik, geniş profilli 4 yıllık bir reform hükümeti kuralım Türkiye’nin sorunları ağırdır dedik. Ömer Çelik; koalisyon görüşmelerine yanaşmayarak koalisyon kurulabilir mi bunu araştıralım dedi. Liderler görüşmesinden önce hatırlayın ‘Saray’ bağırdı ‘Ya erken seçime gidersiniz ya intihar edersiniz’ diye. Biz önce insan dedik, diğerleri önce saray dedi” açıklamasını yaptı.
“13 YILDIR NEREDEYDİNİZ?”
AK Parti’nin seçim beyannamesi ile ilgili de yorum yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak; “Görüyoruz ki bizden bayağı bir örnek almışlar. Nihayet emekli, asgari ücretli akıllarına gelmiş. Adama sorarlar 13 yıldır neredeydin diye. Bu vatandaşı hiçe saymanın itirafıdır” dedi.
“400 MİLLETVEKİLİ İSTERKEN 150 ŞEHİT GELDİ”
Türkiye’nin meselelerinin son derece vahim olduğunu ifade eden Öztrak “Cumhurbaşkanı 400 milletvekili isterken 150 tane şehit geldi. Ekonomik istikrar dediler, dolar 3 TL’yi geçti. Hep beraber şimdi bizim sormamız lazım. Saray’ın vesayeti altında yaptığınız işle Türkiye’ye çıkardığınız maliyet 100 milyar TL. Oysa bizim tüm tedbirlerimiz yaklaşık 50 küsur TL’siydi. Yani Gayri Safi Milli Hasıla’nın Yüzde 2.5’i kadardı yaklaşık. Ona hayır kaynak yok diyenler,  Saray’ın iradesi için 100 Milyar TL zararı gözden çıkarabiliyorlar” şeklinde konuştu.
“İKTİDAR OLAMAZSAK KORKUNÇ BİR SON BEKLİYOR”
Faik Öztrak; “CHP iktidara talip olan, aday olan bir partidir. Millet için koalisyon masasına oturmuştur. Bu süreçte bu ülkenin kurucu partisi olan CHP’nin mensupları olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık. İktidarı biz alamaz isek bu ülke korkunç bir maceraya ve korkunç bir sona doğru sürükleniyor. Bu ülkeyi bu kabustan uyandıracak tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.
“KURTULUŞ MÜCADELESİYLE AYNI AĞIRLIĞI TAŞIYOR”
Öztrak; “Ne seçim müziği çalabiliyoruz ne bir şey. Çok üzgünüz. Şehit ailelerine düşen ateş bizi çok üzüyor. Tüm ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Kimsenin hakkı yok bunları yaşatmaya. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik seçimidir. Bu seçim bir anlamda Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapmış olduğu kurtuluş mücadelesinin ağırlığını taşıması gereken bir seçimdir” dedi. İlçe teşkilatı ziyaretinin ardından Faik Öztrak, partililerle birlikte Kapaklı’da esnafı ziyaret etti.
Editör: TE Bilisim