Çerkezköy Bakış - Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından program düzenlendi. Programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş ve Kapaklı’da görev yapan din görevlileri katıldı.

1986’DAN BERİ KUTLANIYOR

Programda konuşan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın 1986 yılından itibaren ‘Camiler Haftası’ olarak kutlanmaya başlandığını ifade ederek “Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı içeriğine zenginlik katmak amacıyla bu haftayı 2003 yılından itibaren ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ adıyla kutlamaya başladı. Bu haftada özellikle göze çarpan konular Cami, Din Görevlileri ve Cemaat kavramlarıdır” dedi.

CAMİ TOPLAYAN ANLAMINA GELİR

Caminin toplayan anlamına geldiğini dile getiren Aktaş “İbadet edilen yer demektir. Din olgusu, inanma ihtiyacı insanın yaratılmasıyla başlamıştır. Yer yüzünde yapılan ilk Mabed; Beytullah, Kabe’dir. Biz Müslümanlar için Camilerin yeri ve önemi çok büyüktür” dedi.

BU YILKİ TEMA ‘CAMİ VE NAMAZLA ARINMA’

Camiler ve Dün Görevlileri Haftası’nın bu yılki temasının ‘Cami ve Namazla Arınma’ olarak belirlendiğini kaydeden Aktaş “Namaz ibadeti Müslüman için en belirgin kulluk işaretidir. Namaz Mü’minin Miracı ve Allah’ a en yakın olduğu ibadettir. Bu hafta vesilesiyle Camilerimizin bakımı, temizliklerinin ve çevre düzeninin yapılması, Camilerimize kütüphane kazandırılması konusunda çalışmalar yapılacaktır. Cami, Cemaat ve Din Görevlilerinin kaynaşması da azami ölçüde sağlanmaya çalışılacaktır. Müftülüğümüz bu hafta boyunca, konferans, vaaz, hutbe okuma, gençlerle buluşma, Cami açılışı ve Müftülüğümüz katkı sağlayan cemaatimizin taltif edilmesi gibi faaliyetlerde bulunacaktır. Bu haftanın ilçemize ve milletimize hayırlı olmasını diler, tüm din görevlilerimize sağlık, sıhhat ve başarılar dilerim” dedi.

GÜL DAĞITILDI


Program sonrasında yapılan ikramın ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Din Görevlileri tarafından Kapaklı esnafına gül dağıtıldı.
Editör: TE Bilisim