1.Amatör Küme B Grubu 14.hafta karşılaşmasında Çerkezköy Doğanspor deplasmanda Vakıflar Güvenspor’a konuk oldu. İlk devreyi rakibi karşısında 1-0 mağlup kapatan Çerkezköy Doğanspor ikinci devrede Naim ve Sinan’ın attığı gollerle sahadan galibiyetle ayrıldı.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Doğanspor deplasmanda Vakıflar Güvenspor’u mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

MAÇ ERGENE’DE OYNANDI

Vakıflar Güvenspor ile Çerkezköy Doğanspor Ergene Sahası’nda karşı karşıya geldi. Pazar günü oynanan karşılaşma saat 13.00’da başladı. Ev sahibi Vakıflar Güvenspor karşılaşmaya lacivert ağırlıklı formasıyla çıkarken ilk on birinde; kalede Halil İbrahim Ozan Şenlik, defansta Emre Uzun, Onur Tarkekul, Ayhan Pirinç, Mustafa Taşdelen, orta sahada Gökhan Atay, Yakup Avcı, Serdar Erkan, Özgür Açıcıer, ileri uçta ise Barış Gündoğdu ve Cem Zümbül yer aldı. Deplasman ekibi Çerkezköy Doğanspor ise sarı kırmızı çubuklu formasıyla sahada yerini alırken ilk on birinde; kalede Günay Çoşkun, defansta Bahadır Sava, Sercan Sönmez, Gökhan Gülhan, Naim Pirinç, orta sahada Murat Kuş, Sezer Yavaşoğlu, Emre Ergen, Ahmet Özdemir, ileride ise Samet Sakabaş ve Ahmet Çoşkun yer aldı.

EV SAHİBİ MAÇA HIZLI BAŞLADI

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Vakıflar Güvenspor oldu. Maçın henüz 4. dakikasında sağ kanattan yakaladığı ani atak sonucu Çerkezköy Doğanspor defansını hazırlıksız yakaladı. Ceza sahası içinde yaşanan karambol sonucunda üst direkten dönen topu Vakıflar Güvenspor’un 11 numaralı oyuncusu Cem Zümbül, topu ağlarla buluşturdu. Ev sahibi Vakıflar Güvenspor 1-0 öne geçtikten sonra orta sahada organize olamayan Çerkezköy Doğanspor karşısında üstün oyununu sürdürdü. Vakıflar Güvenspor adına maçın 40. dakikasında Özgür Açıcıer, kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen Çerkezköy Doğanspor’un file bekçisi Günay Çoşkun’u geçemedi. Çerkezköy Doğanspor, ilk yarıda ortaya olgun bir hücum organizasyonu  koyamazken ev sahibi Vakıflar Güvenspor ise istekli ve gol pozisyonlarına giren taraftı.

SKORA DENGE GELDİ

Maçın ikinci yarısına Çerkezköy Doğanspor oyuncu değişikliği ile başladı ve 22 sırt numarası ile Sinan Amaçer sahada yerini aldı. İkinci yarının henüz başında, 47. dakikada ev sahibi Vakıflar Güvenspor, Barış Gündoğdu ile Çerkezköy Doğanspor’un  ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldı. Müsait pozisyonda Barış Gündoğdu topu kalenin üstünden dışarı gönderdi. Maçın 50. dakikasından sonra mücadeleye ağırlığını koyan taraf Çerkezköy Doğanspor oldu. Rakip sahanın orta bölümlerinde serbest vuruş kazanan sarı kırmızılılar, ceza sahası içine yapılan ortada 88 sırt numaralı defans oyuncusu Naim Pirinç’in kafa golüyle karşılaşmada 1-1 beraberliği yakaladı.

MAÇIN KADER İSMİ SİNAN AMAÇER OLDU

Çerkezköy Doğanspor, maçın 55. Dakikasında korner atışı kazandı. Ceza sahası içinde topla buluşan 77 sırt numaralı oyuncu Samet Akbaş, iki kez şut çekmesine rağmen top rakipten geri döndü. Seken topu son olarak tamamlayan isim ise 22 sırt numaralı Sinan Amaçer oldu ve Çerkezköy Doğan Spor’u 2-1 öne geçirdi. Maçın 65 dakikasında Çerkezköy Doğanspor’da yine aynı oyuncular sahnedeydi. Samet Akbaş kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen daha müsait pozisyondaki takım arkadaşı Sinan Amaçer’i topla buluşturdu. İlk vuruşunda kaleci Halil İbrahim’i geçemeyen Sinan Amaçer, seken topa ikinci vuruşunda skoru 3-1 yapmayı başardı.

ÜÇ PUANLA AYRILDI

Maçın geri kalan bölümlerinde ev sahibi Vakıflar Güvenspor, maça tekrar ortak olmak için mücadele verse de başarılı olamadı. Hakem kararlarının çok tartışıldığı ve itirazlardan dolayı sarı kartların havada uçuştuğu maçta 78. dakikada ev sahibi takım oyuncusu Cem Zümbül, sportmenliğe aykırı söz sarfettiği gerekçesiyle direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Çerkezköy Doğanspor’da ise maç boyunca çoğunluğu hakeme itirazdan olmak üzere 6 oyuncusu sarı kart gördü. İki takımın da mücadelesini son dakikaya kadar sürdürdü, fakat maçın geri kalan bölümlerinde skoru değiştirmeye yetmedi. Maç deplasman ekibi Çerkezköy Doğanspor’un 3-1 üstünlüğü ile tamamlandı.
Editör: TE Bilisim