Çerkezköy Bakış - Fehime Seven’in yazdığı Şükrü Türen’in yönettiği ‘Türkiye Kayası’ Çerkezköy’de sahnelendi.

ÇERKEZKÖY OSB SALONU’NDA SAHNELENDİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda önceki akşam sahnelenen oyunu Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü M.Ali Barın, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ile Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, sanayiciler, kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

UZUN SÜRE ALKIŞ ALDILAR

Şükrü Türen’in yönettiği oyunda Meliye rolünde Hikmet Körmükçü, Nazmi rolünde Nevzat Çankara, Sevginar rolünde Sevtap Çapan, Güneş rolünde Selim Can Yalçın, Gümrük Memuru rolünde Kubilay Penbeklioğlu, Aleksandır (Saşo) rolünde ise Hakan Yavaş sahne aldı. Oyuncuların performansı uzun süre alkışlandı.



BİR GÖÇ HİKAYESİ

Türkiye Kayası, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan aileyi, Türkiye sınırında kötü bir sürpriz beklemektedir. Türkiye’de sıfırdan başlayacaklarını hayata, geçmişten taşımayı istedikleri her şeyi o arabaya yüklemişlerdi. Anılarını, aşklarını ve hayallerini sınırın ardında bırakıp ümitle yola çıkan aile hiç beklemediği bir engelle karşılaşır.

SÖZDİNLER YENİ OYUNLARIN MÜJDESİNİ VERDİ

Oyunun sonunda Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler kısa bir konuşma yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularını Çerkezköy’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sözdinler  “Güzel bir oyuna Çerkezköy’de ev sahipliği yaptık. Bundan sonra da kültürel etkinliklerimiz sürecek. Önümüzdeki günlerde yeni oyunları sizlere sunacağız” dedi.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Sözdinler, oyuna yoğun ilgi gösteren tiyatroseverlere de teşekkür ederek tüm ekip adına oyunculardan Hikmet Körmükçü’ye çiçek takdim etti.
Editör: TE Bilisim