Çerkezköy Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumun ardından tamamlandı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun tavsiye kararı doğrultusunda Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1677 ada 1 parselin Aşevi yapılması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi oy birliğiyle karara bağlandı.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumun ardından tamamlandı.

İKİNCİ OTURUM DÜN YAPILDI


Belediye Meclis Salonu’nda dün saat 14.00’da başlayan toplantıya mazeret bildiren Ali Dönmez, Ömer Kılınç ile  Ali Çalışkan katılmadı. Açılış ve yoklama sonrasında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

KOMİSYON KARARLARI GÖRÜŞÜLDÜ


İlk gündem maddesinde Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satış talebi görüşüldü. İlgili talep yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Kızılpınar 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notları Değişikliği talebi, Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 1/1000 ölçekli Veliköy Uygulama İmar Planı Plan Notları Değişikliği talebi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 44 ada ve çevresine ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi,  Plan ve Proje Müdürlüğü’nün İstasyon Mahallesi 1360-1361 ve 1353 adalar ve çevresine ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği hakkındaki talebi, Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Veliköy Mahallesi 132 ve 138 adalar arasına ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

AŞEVİ YAPILACAK


Sekizinci gündem maddesinde Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Mer’i imar planlarında sosyo-kültürel tesis alanına sahip olan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1677 ada 1 parselin Aşevi yapılması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi ve tahsis süresinin belirlenmesine yönelik talebi de yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

6 MİLYON TL’LİK EK ÖDENEK OLUŞTURULDU


Toplantıda ayrıca Fezair Çoban’ın Fevzipaşa Mahallesi 734 ada 5 parsele ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi, Kazım Kartal’ın İstasyon Mahallesi 1435 Ada 2 parsele ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 6 milyon TL’lik Ek Ödenek Talebi yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

SATIŞ TALEBİ ONAYLANDI


Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Belediye’ye ait 99 adet parsel ile 3 adet daire satışı talebi de yapılan bilgilendirme doğrultusunda kabul edildi. Buna göre 3 adet daireden 2 adedinin satışına, 1 adet dairenin ise Belediye Misafirhanesi olarak kullanılmasına karar verildi.

GARİP: AÇIK ARTIRMA USULÜ YAPILSIN


Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Dr.Remzi Garip, esprili dille parsellerin kendi başkanlık döneminde oluşturulduğunu söyleyerek satışının ise bu dönemde yapılacağını belirtti. Satışın kısım kısım, açık artırma yoluyla yapılması yönünde tavsiyede bulunan Garip “Bu şekilde birleştirme yapılarak, açık artırma yöntemi daha çok gelir getirecektir.” dedi. Dr.Remzi Garip’in konuşması sonrasında ilgili talep oy birliğiyle kabul edildi.

KARARLAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI


Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Belediye Hisselerinin satılması talebi ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün LPG tüpü depolama alanı kiralama süresi hakkındaki talebi ilgili komisyonların tavsiye kararı doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanması sonrasında dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

CAFEROĞLU: ÇALIŞMA SÜRÜYOR


Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Ak Parti Grup Başkanı Seyithan Caferoğlu, İmam Hatip Lisesi mevkiinde yapımı süren inşaatı sordu. İnşaat ile ilgili ruhsat talebinin geçtiğimiz aylarda gündeme geldiğini hatırlatan Caferoğlu: “Meclisten red yönünde karar alınmıştı. Ancak inşaat çalışması sürüyor. Konu ile ilgili bilgi almak istiyoruz” dedi.

AKAY: GEREĞİNİ YAPARIZ


Yapılan bilgilendirmede talep sahibinin ilgili parseli konut alanından kreş alanına çevirmek için başvuruda bulunduğu belirtilerek, talebin reddedildiği kaydedildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gerekli araştırmalar sonrasında gereğini yapacaklarını söyledi. Dilek ve temenniler bölümünün ardından şubat ayı olağan meclis toplantısı tamamlandı. Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu 1 Mart Salı günü yapılacak.
Editör: TE Bilisim