İlçe Halk Eğitimi Merkezi Çerkezköy Kapalı Cezaevi’nde mahkumlara yönelik işaret dili kursu düzenliyor. Kursla, hükümlülerin iş bulmalarının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Çerkezköy Bakış -
İlçe Halk Eğitimi Merkezi toplumun çeşitli kesimlerinden gelen kurs taleplerini değerlendirerek yeterli başvuru sayısına ulaşıldığında kurs açıyor.

3 AY SÜRECEK

Çerkezköy Kapalı Cezaevi’nde geçtiğimiz günlerde başlatılan işaret dili kursunda eğitimler sürüyor. Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi’nin talebi üzerine görevlendirilen eğitmen haftanın 2 günü Çerkezköy Kapalı Cezaevi’ndeki kursiyerlere eğitim veriyor. Hükümlülerin iş bulmalarının kolaylaştırılması hedeflenen kurs 3 ay sürecek. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

KAYITLAR SÜRÜYOR

Öte yandan Evde Çocuk Bakımı Kursu, Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu, Hasta Kabul Kursu, Emlakçılık Kursu ile Direksiyon Öğreticiliği Kursu için kayıtlar sürüyor. Evde Çocuk Bakımı Kursu ile Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu İŞKUR işbirliğinde, Hasta Kabul Kursu Özel Optimed Hastanesi işbirliğinde açılacak. Ayrıca yoğun ilgi gösterilen Emlakçılık Kursu ile Direksiyon Öğreticiliği Kursu için de kayıtlar sürüyor.
Editör: TE Bilisim