Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen 2016 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında Çerkezköy Belediyesi Kızlar Satranç Takımı Sporcusu Ece Naz Sönmez 7 Yaş Kızlar Kategorisinde Türkiye İkincisi oldu.

Çerkezköy Bakış -
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya Manavgat’ta düzenlenen, Türkiye'nin 81 ilinden ve KKTC'den toplam 2 bin 236 sporcunun katıldığı Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında Çerkezköy Belediyesi Kızlar Satranç Takımı Sporcusu ve aynı zamanda Çerkezköy Tepe İlkokulu 1/B sınıfı öğrencisi Ece Naz Sönmez 7 Yaş Kızlar Kategorisinde Türkiye İkincisi oldu.

ANTALYA’DA DÜZENLENDİ

Yine 7 Yaş Kızlar Kategorisinde Ece Naz Sönmez'in sınıf ve takım arkadaşı Ada Çetin, turnuvayı 8. ile eş puanla ve 12. sırada tamamlayarak Milli Takım alt yapısına girmeyi başardı.

ÜLKEMİZİ AVRUPA’DA TEMSİL EDECEKLER

Şampiyonaya Çerkezköy adına küçüklerde 4, yıldızlarda ise 3 sporcu ile katıldıklarını dile getiren Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe Temsilcisi ve Belediye Satranç Takımı Antrenörü Remzi Yakut "Turnuvada bir hafta boyunca inanılmaz mücadeleler sergileyen bütün öğrencilerimi tebrik ediyorum. Çalışmalarımızın karşılığını aldığımız için çok mutluyum." dedi.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Milli takıma giren Ece Naz Sönmez’in elde ettiği Türkiye ikinciliği ile ülkemizi Avrupa Satranç Şampiyonasında kendi kategorisinde temsil edeceğini ifade eden Remzi Yakut “Bunun için omuzlarımızdaki yük daha da arttı. Daha çok çalışıp inşallah orada da başarılı olacağız. Turnuvada bir hafta boyunca inanılmaz mücadeleler sergileyen bütün öğrencilerimi tebrik ediyorum” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çalışmalarının karşılığını aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Yakut şunları söyledi: “Turnuvaya katılmamızda desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a ve çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz'e teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilisim