Çerkezköy Bakış - AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda AK Partililer, son 6 aydır sigarayı bırakanlarla bir araya geldi.

SİGARA İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI


İl binasında düzenlenen programda AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal ve Programın Koordinasyonunu sağlayan İl Başkan Yardımcısı Aytekin Öklü ve Mahmut Yağbasan sigarayı bırakanlarla tek tek ilgilendi. Sigarayı bırakanlarla bir araya gelerek, hayata umutla bakmanın neşesini yaşadıklarını belirten İl Başkan Yardımcısı Aytekin Öklü “Kendileriyle sohbet ettik. Hayata umutla baktıklarını, yeni bir hayata başlamanın sevincini yaşadıklarını gördük. Sigara insanoğlunu binlerce yıldır hasta etmeye öldürmeye devam ediyor. Sigara kullanımının beş bin yıl önce tütsü olarak yakılarak başladığı tahmin ediliyor. Teknoloji ilerledikçe, sağlık verileri toplandıkça sigaranın zararları ortaya çıkmıştır. Artık günümüzde içen de içmeyen de çok iyi biliyor ki, sigara insan sağlığına son derece zararlıdır” dedi.

HER YIL 100 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR


Sigaranın sadece akciğerleri değil insanın normal fizyolojisini de bozduğunu kaydeden Öklü “Akciğerlerimiz kendi kendini yenilemeyen organlarımız arasında yer almaktadır. Bu sebepten içilen her sigara akciğerlerimizde telafisi olmayan zararlara yol açmaktadır. Günümüzde yüzde 80’i gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere, dünyada 1,3 milyar kişi ülkemizde ise 14.8 milyon kişi sigara bağımlısıdır. Ülkemizde her yıl yaklaşık 100 bin kişi tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir” dedi.

DÜNYADA ÖRNEK ÜLKE OLMAYA DEVAM EDECEK


Hükümetin 2002 yılından bugüne mücadele ettiği ve başarısı ile dünyada örnek gösterilen bir çalışma ile tütün ve türevlerinin tüketilmesinin azaltılmasında gösterdiğini kaydeden Öklü “Gerek vergiler, gerek kapalı alanlarda yasaklar yolu ile gerekse en önemlisi toplumu bilinçlendirme çalışmaları ile başarıda muvaffakiyete kavuşmuştur. Erkekler arasında en yaygın olan akciğer kanserinin görülme sayısının düşmesi çalışmaların başaralı olduğunun bir göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Sigara ile Mücadelede istikrarlı duruşu ve büyük desteği ile Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olduğu günden bugüne çalışma listesinde Madde Bağımlılığı ile mücadeleyi ön sıralarda tutması ile bu konuda ülkemiz gerek tütün ve türevleri gerekse uyuşturucu ile mücadelede dünyada örnek ülke olmaya devam edecektir. “dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sigarayı bıraktırmak için bağımlılardan topladığı sigara kutularının koleksiyonunun aslında topluma verdiği önemli bir mesaj olduğunu ifade eden Öklü “Madde Bağımlılığı ile mücadelede Hükümetimiz  Kısa, Orta ve Uzun vade stratejik eylem planlarını  belirlemiş ve vizyon olarak ise ‘Madde Bağımlılığı sorununu toplum için marjinal (önemsiz) bir sorun haline gelmesini sağlayacağız’ olarak tanımlamıştır. Sigara kullanan ve bırakmak isteyenleri ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını aramasını ve uzman destek almasını tavsiye ederim. Bu vesile ile Madde Bağımlılığı ile toplum olarak herkesin birlikte el ele mücadelesinin önemini özellikle vurgular, herkese zararlı bağımlılıklardan uzak sağlıklı huzurlu bir yaşam dilerim” dedi.
Editör: TE Bilisim