Süper Amatör Lig temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor’da geçtiğimiz hafta yaşanan Çorlu Gençlerbirliğispor hezimetinin ardından yönetim teknik heyete el attı. Görevine son verilen Sefer Ekizoğlu’nun yerine Vasıf Aksaka ile anlaşan temsilcimiz, yeni hocası ile ilk antrenmanına çıktı. Tecrübeli teknik patron Vasıf Aksaka, takım içindeki birliğin önemine vurgu yaparken, “Yıldız oyuncu maç kazandırır, takım oyunu ise şampiyonluk getirir.” dedi.

Çerkezköy Bakış -
1911 Çerkezköyspor’da Sefer Ekizoğlu’ndan boşalan teknik direktörlüğe Vasıf Aksaka getirildi.

TAKIMDAN GÖNDERİLDİLER

Süper Amatör Lig’in 17. Haftasında Çorlu Gençlerbirliğispor’a 6-1’lik tarihi farkla kaybeden 1911 Çerkezköyspor’da teknik direktör Sefer Ekizoğlu ile takım oyuncularından Gençağa Yılmaz ve Salih İzmir’i takımdan gönderen 1911 yönetimi ilk olarak takımın yeni hocasını buldu.

İLK İDMANINA ÇIKTI

Çorlu Gençlerbirliğispor maçını tribünden takip eden ve aynı hafta içinde anlaşmaya varılan Samsun Bafraspor’un teknik patronu Vasıf Aksaka ile anlaşan 1911 Çerkezköyspor, yeni hocası ile ilk idmanına çıktı. Yeni teknik hoca Aksaka yaptığı açıklamada, “1911 Çerkezköyspor takımının birçok maçını izledim. Son olarak Çorlu Gençlerbirliği karşılaşmasına da giderek 1911’i yakından analiz etmiş oldum. Kulüp yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerin ardından da anlaşma sağladık. Her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ HATASI UZUN MESAFE”

İlk idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vasıf Aksaka, Gençlerbirliğispor maçının kaybedilmesindeki en büyük etken nedir sorusuna ise şöyle cevap verdi, “Futboculara Gençlerbirliği maçının analizini madde madde anlattım. Ana sıkıntı oyunun boyunun 70-80 metre kadar uzun olmasıydı. Aslında olması gereken mesafe 45-50 metredir. Her şeyden önemlisi oyun disiplini yoktu. Çorlu takımı sahadaki Çerkezköyspor’a 10 gol rahat olabilirdi. Stoperlerin pozisyon alma hataları vardı. Artık hepsi geride kaldı ve önümüzdeki maçlara bakacağız. Hırslı bir insanım ve hedefimde kesinlikle şampiyonluktur”.

OYUNCULARINI MOTİVE ETTİ

Yaptığı açıklamaların ardından oyuncuları ile ilk idmanına çıkan Vasıf Aksaka, oyuncularını yaptığı konuşmayla motive etti. Aksaka, “Yıldız oyuncu maç kazandırır, takım oyunu ise şampiyonluğu getirir. Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır ve benim de tarzım budur. Sizler gibi ben de evime gitmeyeceğim ve hep beraber elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sonuna kadar size güveniyorum. Kendinizi, ailenizi ve sizlere destek verenleri üzmeye hakkınız yok. Başarının getirdiği şampiyonluktansa, arkadaşlığın getirdiği şampiyonluğu istiyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim