Çerkezköy Bakış - 17 Şubat 2016 Çarşamba günü, 28 vatandaşımızın ölümü, 61 vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan ve PYD’nin yaptığı tahmin edilen Ankara saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, “Terörde destek veren, teröriste silah veren, teröriste yardım eden ona ortaktır. Teröre destek veren katilin ortağıdır” dedi.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Akçay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “17 Şubat 2016 Çarşamba günü akşam saatlerinde Ankara’da gerçekleştirilen hain saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Bu saldırıda 20’si rütbeli askerlerimiz olmak üzere 28 insanımızı kaybettik, 60’tan fazla yaralımız var. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum. Resmi kaynakların açıklamaları başta olmak üzere çok sayıda bilgi bir araya getirdiğimizde hain saldırının arkasında PYD-YPG yani PKK’nın uzantılarının olduğu anlaşılmaktadır. Bunların hepsi bir; PKK, YPD, PYD. Saldırı şüphelileri olarak 14 kişi gözaltına alındı. Muhtemelen yeni göz altıları olacaktır”.

“BİRLİKTE BU DÜŞMANI YENECEĞİZ”

PYD-YPG’nin bir takım destekler alarak saldırıları yaptığını tahmin ettiğini ifade eden Akçay “Hem PKK, hem de YPG ve PYD, Türkiye’ye yönelik ortaya koydukları bu saldırıları yaparken yerel veya uluslararası destekler aldığını tahmin etmek zor değil. Teröre destek veren, teröriste silah veren, teröriste yardım eden ona ortaktır. Teröre destek veren katilin ortağıdır. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekiyor. Terör insanlık suçudur. Kim terör örgütlerine yardımcı oluyorsa insanlık suçuna ortak oluyor demektir. Biz millet olarak bu suça, bu hainlere, bu insanlık düşmanlarına mağlup olmayacağız. Biriz, beraberiz; birlikte bu düşmanlığı yeneceğiz” dedi.
Editör: TE Bilisim