Anadolu Gençlik Derneği ile Milli Gençlik Vakfı’nda önceki dönemlerde görev alanlara yönelik kahvaltı programı düzenlendi. Yoğun bir katılımla düzenlenen kahvaltıda bir konuşma yapan AGD Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan, hedef kitlelerinin gençlik olduğunu söyleyerek “Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın söylediği gibi şuurlu bir gençlik hedefliyoruz. Bundan dolayı da gençliğimizi zorla da olsa cehennemden kurtarma adına ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi’nin organizasyonunda Vefa Buluşması adı altında kahvaltı düzenlendi.

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER


Çınar Restaurant’ta pazar günü saat 09.30’da düzenlenen kahvaltıya Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan, Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Atilla Arağ, siyasiler ile çok sayıda davetli katıldı.

ARAĞ: DESTEĞİNİZLE FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ


Programın açılış konuşmasını yapan AGD Çerkezköy Şube Başkanı Atilla Arağ, katılımcılara teşekkür ederek “Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi olarak Anadolu Gençlik Derneği ile Milli Gençlik Vakfı’nda önceki dönemlerde görev yapmış ağabeylerimizle bir araya gelmek istedik” dedi. Arağ, kendisinin AGD Çerkezköy Şube Başkanlığı’nı Abdullah Gümüş’ten devraldığını belirterek “Bizler de bundan sonra sizlerin desteği ile faaliyetlerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.  

KAYA: GENÇLİĞİN AYDINLATICISI OLMUŞTUR


Programa 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Saadet Partisi'nden Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Erol Kaya’nın konuşmasıyla devam edildi. Erol Kaya da konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. 57. Hükümet’in Başbakanı merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının 5. yıldönümünde dualarla andıklarını söyleyen Kaya “Hocamızı vefatının 5. yıl dönümünde anıyoruz. Oluşturduğu, meydana getirdiği eserleri bugün hep beraber görüyoruz. Milli Gençlik Vakfı ile gençliğin aydınlatıcısı olmuştur. Milli Gençlik Vakfı sonrasında Anadolu Gençlik Derneği de aynı misyon doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Hem Milli Gençlik Vakfı hem de Anadolu Gençlik Derneği’nin çalışmalarına katkı sağlayan, aktif görev üstlenen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

SERCAN: YENİ BİR YAPILANMAYA GİTTİK


Erol Kaya, konuşmasının ardından yemek duası yaptırdı. Programda son olarak Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan bir konuşma yaptı. Anadolu Gençlik Derneği olarak Çerkezköy’de görev değişikliğine gittiklerini anlatan Olcay Sercan “Şimdiye kadar Abdullah Gümüş kardeşimizle birlikte Çerkezköy’de oldukça faydalı çalışmalarda bulunuldu. Şimdi ise görev değişikliğine giderek çalışmalarımıza Atilla Arağ kardeşimizle devam edeceğiz. Çalışmamız, sizlerin katkıları ve destekleriyle devam edecektir. Abdullah Gümüş kardeşimize şimdiye kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun” dedi.

“HEDEF KİTLEMİZ GENÇLİK”


Anadolu Gençlik Derneği olarak hedef kitlelerinin gençlik olduğunu anlatan Olcay Sercan “Muhatabımız gençliktir. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın söylediği gibi şuurlu bir gençlik hedefliyoruz. Bundan dolayı da gençliğimizi zorla da olsa cehennemden kurtarma adına ne gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu. Anadolu Gençlik Derneği olarak ortaokullar, liseler, üniversite gençliği ile çalışan gençlik üzerinde faaliyet gösterdiklerini anlatan Sercan “Sürekli çalışma içerisinde bulunacağız. Heyecanımızı asla kaybetmeyeceğiz. Bizler, sadece namaz kılan, maddi gücü varsa hacca gidip sadece dört duvar arasında yaşamını sürdüren bir gençlik hedeflemiyoruz. Bunlar farz olan ibadetlerdir, herkesin de yapması zorunludur” dedi.

“TEK HEDEFİMİZ ALLAH’IN RIZASINI KAZANMAK”


Ali İmran Suresi’nin 104.ayetindeki “Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır.” şeklindeki ayet mealini paylaşarak sözlerini sürdüren Olcay Sercan “Namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek farz vazifelerimizdendir. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in (s.a.v) yaşamına baktığımızda tüm insanlığın kurtuluşu için tebliğ vazifesi görüyordu. Bizler de O’nun yolunda hakkı haykırmak, yanlışı duyurmak için çalışmalıyız. Amacımız da hakkı ülke nizamına getirmektir. Bizlere siyaset yaptığımızı söylüyorlar. Hayır, bizler siyaset yapmıyoruz. Bizler Allah rızasını kazanmak, hakkı hakim kılmaya katkı sağlamak için çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRMELİ”


Olcay Sercan, gençliği zararlı alışkanlıklardan kurtarma adına herkesin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini anlatarak şöyle devam etti: “Bugünkü gençlikten şikayet ediliyor. Neden şikayet ediyoruz ki? Bugünkü gençliği biz oluşturduk! Gençliği zararlı alışkanlıklardan, haramlardan uzak tutmak anlamından neler yaptık? Allah, yarın bunun hesabını sorarsa ne cevap vereceğiz”

“İSLAMOFOBİ ALGISI OLUŞTURUYORLAR”


İslam dışı güçlerin İslamofobi (İslam Korkusu) oluşturarak zararlı faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Sercan “Bugün Cihad kelimesi yanlış anlamda kullanılıyor. Okullarımızdaki öğretmenler dahi cihad kelimesinin anlamını bilmiyorlar. Bugün sorulduğunda ‘cihad’a kılıçla adam öldürmek diye anlam veriliyor. Burada da Peygamber Efendimizin hayatına bakmamız gerekmektedir. Cihad, Kur’an nizamını oluşturmak için yapılan teşkilatlanmadır. İslam dışı güçler, cihad’a adam öldürmek şeklinde algı oluşturarak İslamofobiyi yaymaya çalışıyorlar. 

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMELİYİZ”


Bizler bu güçler karşısında mücadelemizi, çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Batıl karşısında çalışmazsak, batıla hizmet etmiş oluruz. Onların istediği de budur. Bu yolda hem canımızla, hem de malımızla mücadele vermeliyiz.”

“AGD’YE SAHİP ÇIKALIM”


Sercan, konuşmasının sonunda Anadolu Gençlik Derneği’ne sahip çıkılmasını isteyerek “Anadolu Gençlik Derneği olarak Kur’an neyse, Sünnet neyse onun yolunda faaliyet göstermeye çalışıyoruz. Bunu da Allah rızası için yapıyoruz. Sizlerin sahip çıkmasıyla daha geniş halkalara ulaşacağız.” diye konuştu. Olcay Sercan’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında program son buldu.
Editör: TE Bilisim