Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele veren Saray Belediyespor ile Trabzonspor Basketbol Gelişim Çerkezköy Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmanın normal süresinde eşitlik bozulmayınca uzatmalara geçildi. Trabzonspor Basketbol Gelişim karşılaşmadan 5 sayı farkla üstünlükle ayrıldı.

Çerkezköy Bakış -
Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde 2.tur müsabakaları sürüyor.

MAÇ ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI


C Grubu’nda mücadele veren Saray Belediyespor ile Trabzonspor Basketbol Gelişim Çerkezköy Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Önceki gün oynanan karşılaşma saat 17.00’da başladı.

BAŞA BAŞ MÜCADELE


İlk periyotta etkili olan taraf Saray Belediyespor oldu. Öne geçip skor üstünlüğünü eline alan Saray Belediyespor farkı açmaya çalışsa da başarı olamadı. Oldukça genç bir kadrodan kurulu Trabzonspor Basketbol Gelişim, hızlı hücumlarda istediği sayıları bulamadı. Maçın ilk periyodu Saray Belediyespor’un 18-13’lük üstünlüğü ile sona erdi.

İLK DEVREYE SARAY ÖNDE GİRDİ


Karşılaşmanın ilk periyodunda olduğu gibi ikinci periyotta da önde olan taraf Saray Belediyespor’du. Özellikle dış atışlarda istediği sayıları bulan Saray Belediyespor skor üstünlüğünü elinde tuttu. Trabzonspor Basketbol Gelişim, mücadelesiyle beğeni toplarken rakibinin aradaki skor farkını daha da açmasına izin vermedi. Saray Belediyespor ikinci periyot 22 sayı bulurken Trabzonspor Basketbol Gelişim ise 23 sayı buldu. Ev sahibi ekip devreye 40-36 önde girdi.

TRABZONSPOR BASKI KURDU


Devrenin ardından 3.periyotta her iki ekip de sayı bulmakta zorlandı. Trabzonspor Basketbol Gelişim pota altında sayılar bulmaya çalışırken Saray Belediyespor dış atışlarla sayılar aradı. Dakikalar ilerledikçe Trabzonspor Basketbol Gelişim baskısını artırdı. Rakibinin oyun kurmasına izin vermeyen Trabzonspor Basketbol Gelişim hızlı hücumlarla farkı kapatmaya çalıştı. (47-42) Maçın üçüncü periyodu 51-51 beraberlikle sona erdi.

SARAY DIŞARDAN ATIŞLARLA SKOR BULDU


Trabzonspor Basketbol Gelişim’in dirençli mücadelesi karşısında oyunu yavaşlatan Saray Belediyespor 3 sayılık atışlarla skor üstünlüğünü sürdürdü. (55-50) Periyodun bu bölümlerinde sık sık oyun değiştiren Trabzonspor Basketbol Gelişim, üst üste basketlerle skoru eşitledi, ardından da öne geçti. Özellikle yıldız oyuncusu Mustafa’nın skorer oyun Saray Belediyespor’un direncini kırdı.  (59-60) Trabzonspor Basketbol Gelişim’in öne geçtiği bu dakikalarda ev sahibi ekip hızlı hücumla sonuca giderek karşılaşmada yeniden öne geçti. (61-60)

BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANDI


Periyodun son bölümlerine adeta nefesleri kesti. Son 1 dakikaya Trabzonspor Basketbol Gelişim’in 64-63’lük üstünlüğü ile girildi. Saray Belediyespor mola aldı. Mola dönüşünde 3 sayı bulan ev sahibi ekip skoru 66-64’e getirdi. Taraftarının desteğiyle mücadele veren Saray Belediyespor son 50.9 saniyeye 66-64 üstün girdi. Trabzonspor Basketbol Gelişim pota altından sayı bulmaya çalıştı. Aradığı sayıları bulan Trabzonspor Basketbol Gelişim skora denge getirdi. (66-66)

TRABZONSPOR TAKTİK FAULLERLE SÜREYİ ERİTTİ


Son hücumu kullanan Saray Belediyespor aradığı basketi bulamadı. Faul problemi yaşamayan Trabzonspor Basketbol Gelişim, üst üste 4 faul alarak süreyi eritmeye çalıştı. Saray Belediyespor son hücumda aradığı basketi bulamayınca uzatma bölümüne geçildi. (66-66)

GALİBİYET UZATMADA GELDİ


Trabzonspor Basketbol Gelişim maçın uzatma bölümlerine moralli girdi. Fizik üstünlüğünü iyi değerlendiren Trabzonspor Basketbol Gelişim bu bölümde oyunu istediği gibi yönlendirdi. Saray Belediyespor rakibin etkili oyununa aynı şekilde karşılık veremedi. Bu bölümde sayı bulmakta zorlanmayan Trabzonspor Basketbol Gelişim karşılaşmadan 77-82’lik üstünlükle ayrıldı.
Editör: TE Bilisim