Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İstasyon Mezarlığı’nda bulunan şehitliğin genişletme çalışmalarının startını verdi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İstasyon Mezarlığı’nda bulunan Şehitliği ziyaret ederek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YERİNDE TAKİP ETTİ

Akay, önceki gün18 Mart Şehitleri anma gününde törenin yapılacağı İstasyon Mezarlığı’nda yapılan çalışmaları yerinde takip etti. Akay’a Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Dönmez, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşin de eşlik etti.

“GENİŞ PLATFORM OLUŞTURUYORUZ”

Şehitlikte yapılan yenilik çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Çerkezköy Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, geniş bir tören platformu yaptıklarını ifade etti. Gümüş, “Eski şehitlik dar bir alandaydı ve tören yapılamıyordu. Dar olmasından kaynaklı aşırı izdiham ve kalabalık oluyordu. Çerkezköy’ün şehitleri hakkında, onlarla ilgili bilgilerini içerecek olan geniş bir platform oluşturduk. 18 Mart günü kısmetse anma törenini orada yapacağız. Platform üzerine Şehitlerimiz hakkında bilgilerin yer aldığı panolar dikilerek etrafı bayraklarla donatılacak” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Platform üzerinde devam eden çalışmaların yanı sıra Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından da Şehitlik anıtı etrafında peyzaj çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Yapılan Peyzaj çalışmaları kapsamında eski çimler kuruduğu için değiştirilerek etrafında düzenlemeler yapılıyor. Yapılacak olan aydınlatma çalışmalarıyla birlikte de Şehitlik anıtı çevresi yeni bir görünüme kavuşacak.
Editör: TE Bilisim