Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısında kooperatif başkanlığına yeniden Yılmaz Arat seçildi. 4.kez Kooperatif Başkanlığına seçilen Arat’ın yönetiminde Hüseyin Özata, Mehmet Cemal Dikici, Özgür Cin, Yalçın Deliorman, Erdinç Erke ile Ahmet Arın yer aldı.                                                                                   

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısında kooperatif başkanlığına yeniden Yılmaz Arat seçildi.

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE DÜZENLENDİ


Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda cumartesi günü saat 10.30’da başlayan olağan genel kurul toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve aynı zamanda Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şenol Turan, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Eti, Tekirdağ Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Vekili Hamdi Ayçil, Sergen Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Mangır, Ahmetbey Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Altıntaş, Babaeski Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Kocaköse, Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kenan Koç, Kırklareli Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Muammer Besler, davetliler ile kooperatif üyeleri katıldı.

KARARLAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI


Açılış ve yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu. Sunulan bir önerge doğrultusunda Divan Başkanlığına Trakya Motorlu Taşıyıcılar Birlik Başkanı Doğan Çelikkol, katip üyeliklere ise Saim Bayraktar ile Nevzar Arın seçildi.  Olağan genel kurul toplantısına Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak devam edildi. Sonrasında İstiklal Marşı okundu. Gündemin dördüncü maddesini oluşturan 2015 yılı faaliyet raporu ile kar ve zarar hesaplarına ait bilanço yönetim ve denetleme kurulu raporları ile 2016 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. 2016 yılı geliri 1 milyon 130 bin 540 lira, gideri ise 843 bin 500 lira olarak ön görüldü.

YÖNETİME YETKİ VERİLDİ


Gündemin altıncı maddesinde Yönetim Kuruluna görevleri süresince verilecek yetkiler görüşülerek karara bağlandı. Kooperatifin amacı için oto ve iş makinaları ile taşınır ve taşınmaz malları satın almak, kiralamak veya inşa ettirmek, gerektiğinde bunları satmak yetkisi, kooperatife ait gayri menkul ile menkulleri kiraya vermek ve kira mukavelelerini imzalama yetkisi, Kooperatifin arsa ve tarlaları için mevzi imar planları ile mimar plan ve projelerini çizdirmek, kamuya bedelli ve bedelsiz terklerini ve kabullerini yapma yetkisi; Kooperatifin taşınır ve taşınmaz mallarına rehine koymaya (İpotek etmeye),Finans kurumlarından (Bankalardan) Kredi almaya, teminat mektubu alma ve vermeye noter dairesinde her türlü kooperatif işlerini yapmaya kooperatif adına şube açma ve kapatmaya yetki verilmesi yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı.

LİMİTLER BELİRLENDİ


Kooperatifin 783 ada 8 parsel üzerinde bulunan taşınmaz malı üzerine depo kullanımı için yapılacak inşaat için kredi limit yetkisi verilmesi talebi, 93 ada 2 parselde bulunan 165 metrekare olan yerin kooperatife alınması için limit belirlenip yetki verilmesi talebi, Tapu dairesinde işlem yapma yetkisi verilmesi, 783 ada 8 parsele paralel olan 162 metrekare olan yerin alınması için limit belirlenip tapu dairesinde işlem yapma talebi ile kooperatif aracının yenilenmesi için limit belirlenip araç alımı için yetki verilmesi talebi de görüşülerek karara başlandı.

“REKABET KOŞULLARI ZORLAŞIYOR”


İlgili talepler konusunda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, rekabet koşullarının her geçen gün zorlaştığını söyleyerek “Bizler de rakiplerimizle rekabet edebilmek için kendimizi geliştirmeli çeşitli alternatifler oluşturabilmeliyiz” dedi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”


2015 yılında yaşanan siyasi gelişmelerle birlikte işlerinde durgunluk yaşadıklarını ifade eden Arat “Kooperatif Yönetimi olarak bu durgunluktan en az etkilenme adına elimizden geleni yaptık. Firmalarla görüşerek, çalıştığımız firma sayısını çeşitlendirerek çalışmalar yaptık. Bunun da karşılığını aldığımıza inanıyorum” diye konuştu.

“DEPO ALANI ŞART”


Yılmaz Arat, Kapaklı imar sınırları içerisine yapmayı hedefledikleri depo alanı ile ilgili gelişmeleri de anlatarak “Geçtiğimiz yıllarda da ifade ettiğimiz gibi kendimizi geliştirmeli, rekabet koşullarına uyum sağlayabilmeliyiz. Bunun için kendimize ait bir depo alanımızı olması gerekiyor. Bizler bunun hazırlıklarına başladık. Kapaklı imar sınırları içerisinde 28 bin metrekare alana bir depo kurmak istiyoruz. Taslak projelere başladık. Kapaklı Belediyesi söz konusunda alanda alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra çalışmamız daha da hızlanacak.” ifadelerine yer verdi.

“KOOPERATİFE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAKTIR”


Depo alanı için kooperatif üyelerinden 500 bin TL’ye kadar kredi yetkisi isteyen Arat “Toplam maliyetin 7-8 milyon TL olacağını düşünüyoruz. Ancak net bir rakam zamanla ortaya çıkacaktır. Bizler şimdi alan ile ilgili çizim çalışmalarına başladık. Depo alanının yapılması kooperatife büyük faydalar sağlayacaktır.” dedi.

ÜYE AİDATI 150 TL+KDV OLARAK BELİRLENDİ


Yedinci gündem maddesinde kooperatif üye aidatlarının görüşülmesi ve karara bağlanması, kooperatif üye araçlarının arıza durumunda verilecek olan kredi miktarının belirlenmesi ve geri ödeme taksit miktarının belirlenip karara bağlanması konusu görüşülerek karara bağlandı. Yapılan görüşlerin ardından aidatlarının 150 lira+KDV üzerinden alınmasına karar verildi. Kooperatif hisselerinin satışı, kooperatife alınıp satılması talebi ile Yönetim Kurulu başkanı ve başkan yardımcısının maaşlarının görüşülüp karara bağlanması, çalışan personele maaşlarının belirleme yetkisi, Yönetim Kurulu’na personel alma ve çıkarma yetkisi verilmesi konusunun görüşülmesi ve karara varılması, personele verilecek harcırahların görüşülüp karar alınması talebi de yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

“TARTIŞMADAN UZAK DURALIM”


Dilek ve temenniler bölümünde Yılmaz Arat, kendisine yönetilen soruları yanıtladı. Kooperatifi çağın gereklerine uygun, rekabet koşullarına uyum sağlayabilecek bir noktaya getirmek için uğraş verdiklerini anlatan Arat, bundan sonra da çalışmalarını bu yönde sürdüreceklerini belirtti. Sanayicilere katkıları için teşekkür eden Arat, kooperatif üyelerinden de firmalarla çalışırken tartışma yaşamaktan uzak durmalarını istedi.

SEÇİME TEK LİSTE İLE GİDİLDİ


Dilek ve temenniler bölümü sonrasında Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri ile Trakya Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Birliği Delegeleri belirlendi. Divan Başkanlığı’na mevcut kooperatif başkanı Yılmaz Arat başkanlığında tek liste sunuldu. Yeni liste oy birliğiyle kabul edildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM


Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığına 4.kez seçilen Yılmaz Arat’ın listesinde Hüseyin Özata, Mehmet Cemal Dikici, Özgür Cin, Yalçın Deliorman, Erdinç Erke ile Ahmet Arın yer aldı. Denetleme Kurulu’na Enver Karabulut, Baysal Ergün ile Nevzat Arın seçilirken Üst Birlik Delegeliğine Yılmaz Arat ile Özgür Cin seçildi.

YAŞAR KUŞ TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM ETTİ


Seçimlerin tamamlanmasının ardından kısa bir konuşma yapan Yılmaz Arat, kooperatif üyelerine teşekkür etti. Bu arada olağan kongrede Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, hizmetlerinden dolayı Yılmaz Arat’a teşekkür plaketi takdim etti. Seçimler sonrasında Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 2015 yılı olağan kongresi sona erdi.
Editör: TE Bilisim