Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener, dün Kapaklı’ya geldi. Kapaklı’da esnafı ziyaret eden Akşener, esnaf ziyaretinin ardından vatandaşlara hitap etti. Adalet, hukukun üstünlüğünü ve milletin hukukunu sağlayacaklarını ifade eden Akşener “Aş, iş ve çocuklarımızın istikbali konusunda endişelenmekten anneleri babaları kurtaracağız. Ama en önemlisi 7 Haziran’dan beri her gün 3-5-15 şehit haberi geliyor. Açılım süreci, çözüm süreci denilerek güneydoğumuz ateşe atıldı. Terörün belini kıracağız. Gençlerimize silah sıkan elleri kökünden kıracağız” dedi.

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Cumartesi Tekirdağ’a geldi. Akşener Tekirdağ’da gündüz ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde İsmet İnönü Spor Salonu’nda partililerle buluştu.

“TÜRKİYE’NİN MHP İKTİDARI’NA İHTİYACI VAR”


Konuşmasında Türkiye’nin MHP iktidarına ihtiyacı olduğunu savunan Akşener, “Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarına tarih boyunca hiç bu kadar ihtiyaç olunmamıştı. Bu bir mecburiyet hali almıştır. Bu iktidar tutkusunu milletimizden ortaya konulan tutsaklığa çevirmeye kalkışanlara diyecek sözümüz şudur muvaffak olamayacaksınız” dedi.

“ADALETİ YERLE BİR ETTİNİZ”


Türkiye’yi yeni baştan tepeden tırnağa yeniden yapılandırma iddiası ve meydan okuyuşuyla yola çıktıklarını kaydeden Akşener, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarına tarih boyunca hiç bu kadar ihtiyaç olunmamıştı. Bu bir mecburiyet hali almıştır. O beğenmediğiniz Cumhuriyet, burada bir pankart var. ‘Evladı Fatiha’nın torunları’ diye. Bir de Atatürk’ün resmi var. O beğenmedikleri Atatürk bu ülkeyi, bu Cumhuriyeti arkadaşları ile beraber inşa ettiği zaman bizim birinci başbuğumuzdur biliyorsunuz. Gazi paşamız ‘Adalet mülkün temeli’ demişti. Adaleti yerle bir ettiniz” dedi.

ESNAFI ZİYARET ETTİ


Geceyi Tekirdağ’da geçiren Akşener, dün de Kapaklı’ya geldi. Kapaklı’da MHP Tekirdağ İl Eski Başkanı Enez Kaplan, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp ve partililer tarafından karşılanan Akşener, Kapaklı’da esnafı ziyaret etti.

“ÖNCE KENDİ EVİMİZİ, SONRA TÜRKİYE’Yİ DÜZENLEYECEĞİZ”


Kapaklı’da esnaf ziyaretinin ardından vatandaşlara seslenen Akşener, “Dün memleketim olan Tekirdağ merkezdeydim. İlçelerimizi geziyoruz. Yola çıktık. Bugün de Kapaklı’dayım. Türkiye’nin daha iyi bir yönetime ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de her şeyin ne giyeceğimizin ne yiyeceğimizin, ne içeceğimizin, nasıl yaşacağımızın bizlere en sert bir dille söylenmesinden bıktık. Önce kendi evimizi düzenleyeceğiz, sonra büyük evimiz olan Türkiye’yi düzenleyeceğiz” dedi. 

“TERÖRÜN BELİNİ KIRACAĞIZ”


Akşener, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Senden olan, benden olan demeden, bütün milletimizin fertlerini, kim olduğuna, ne olduğuna bakmadan düzelteceğiz. Yapılan araştırmalarda milletimizin en büyük talebinin adalet, hukuk ve huzur olduğunu biliyoruz. Adaleti, hukukun üstünlüğünü ve milletimizin huzurunu sağlayacağız. Aş, iş ve çocuklarımızın istikbali konusunda endişelenmekten anneleri babaları kurtaracağız. Ama en önemlisi 7 Haziran’dan beri her gün 3-5-10-15 sayısını şaşırdığımız kadar şehit geliyor. Açılım süreci, çözüm süreci denilerek güneydoğumuz ateşe atıldı. Önce kendi evimizi düzenledikten sonra MHP sizlerle iktidara gelecek, sizin desteğinizle iktidara gelecek. Terörün belini kıracağız. Evlatlarımızın kanını yerde koymayacağız. Daha önce yaptığımız gibi biz bu işi biliyoruz, o gençlerimize silah sıkan elleri kökünden kıracağız”

“VATAN ÇOCUKLARIMIZIN HAKKINI HUKUKUNU KORUYACAĞIZ”


Vatan çocuklarının şehit olduğunu ifade eden Akşener “Dantelli masa örtüsü sarılmış, kefenli kardeşler vardı hatırlıyor musunuz? Onların bir kısmı bakan çocuklarıydı. Ama şehit olan vatan çocukları. Vatan çocuklarının hakkını hukukunu koruyacağız. Bugün burada beni sizlerle buluşturduğu için ilçe başkanımıza ve beni Tekirdağ’ın ilçeleri ile buluşturduğu için il başkanımıza, kadın kollarımıza, hanımefendilere, bozkurtlara ve siz hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” dedi. Akşener, Kapaklı’daki programının ardından Saray’a hareket etti. Saray’da da kendisine destek verenlerle bir araya gelen Akşener, Saray’daki programının ardından Kırklareli’ne geçti.
Editör: TE Bilisim