İlçe Müftülüğü’nün organizasyonunda düzenlenen ‘Mehmet Akif, İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi’ konulu konferansta konuşan Çanakkale İl Milli Eğitim eski Müdürü Hüseyin Yıldız, Çanakkale Zaferi’ni eşsiz bir zafer olarak nitelendirerek “Ecdadımız, bu topraklar için dini için gözünü kırpmadan canını vermiştir. Çanakkale Zaferi, iman ve inançla kazanılmış bir zaferdir. Zaferin elbette maddi tarafı da vardır, ancak iman ve inanç yönü asla göz ardı edilemez.” diye konuştu.

Çerkezköy İlçe Müftülüğü, İstiklal Marşı’nın Kabulü-Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle konferans düzenledi.

KATILIM YOĞUN OLDU


Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda dün saat 14.00’da düzenlenen konferansa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Özel İrmet Hospital Hastanesi Başhekimi Jin.Op.Dr.Ahmet Türker, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, dönemin İl Genel Meclis Başkanı Halil Çelik, Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Turhan Ersöz, imam-hatipler ile çok sayıda davetli katıldı.

“ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK”


Programa saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Sonrasında Mevlana Camii İmam-Hatibi Mikail Yalçın’ın Kur’an tilavetiyle program sürdü. Programın açılış konuşmasını Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Müftü Tuna, İstiklal Marşı’nın Kabulü-Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle program düzenlediklerini söyledi.

“ONLAR DİRİDİRLER”


İlçe Müftlüğü olarak önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri etkinliklere de değinen Müftü Tuna, Çerkezköylüler için güzel programlar hazırladıklarını söyledi. Bakara Suresi’nin 154.Ayeti’ni okuyarak sözlerini sürdüren Tuna “Allah, Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.’ Şeklinde buyuruyor. Şehitlik iki türlüdür. Birinci şekliyle şehit; savaş meydanlarında şehit düşen, nöbet tutan asker ve polisimizin şehit düşmesidir. Hükmi şehit ise kaza yoluyla şehit düşenlerdir. Amansız bir hastalığa yakalanıp vefat edenler; din, millet ve namusu yolunda şehit düşenlerdir. Ecdadımız, şehadete yürürken sanki gün bahçesine doğru koşuyorlardı.

“ECDAD HİÇ BİR ZAMAN DÜŞMANDAN KORKMADI”


Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed döneminden örnekler vererek sözlerini sürdüren Müftü Tuna “Peygamber Efendimiz, onları cennete davet ediyordu. Ecdad hiçbir zaman düşmandan korkmadı. Bugün aynı şekilde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşananlar da bunlara örnektir. Benzerleri yaşanıyor. Yaralı halde arkadaşlarına siper olanlar, yüksek inanç sahibi kişilerdir. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, eserlerinde milletimizin ruh halini dizelere çok iyi yansıtmıştır.” Dedi.

İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDU


İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın konuşmasını tamamlaması sonrasında Tepe İlkokulu 3/B Sınıfı öğrencilerinden Zeynep Sude Gündoğdu, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. Ardından da Çanakkale İl Milli Eğitim eski Müdürü Hüseyin Yıldız, kürsüye geldi. ‘Mehmet Akif, İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi’ konulu konferans veren Hüseyin Yıldız, anlattıklarıyla dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

“EŞSİZ BİR ZAFER”


Çanakkale Zaferi’ni eşsiz bir zafer olarak nitelendiren Hüseyin Yıldız “Çanakkale Savaşı tarihin en kanlı savaşlarında biridir. Ecdadımız, bu topraklar için dini için gözünü kırpmadan canını vermiştir. Çanakkale Zaferi, iman ve inançla kazanılmış bir zaferdir. Zaferin elbette maddi tarafı da vardır, ancak iman ve inanç yönü asla göz ardı edilemez.” diye konuştu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI


Çanakkale Zaferi’nin hem deniz savaşı hemde kara savaşı yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Hüseyin Yıldız, sunumunu örneklerle çeşitlendirdi. Çanakkale Zaferi’nde 253 bin vatan evladının şehit düştüğünü anlatan Hüseyin Yıldız, bunun karşısında da itilaf devletlerinden 270 bin kişinin öldüğünü söyledi.

“ANALARIN FEDAKARLIKLARI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”


Hüseyin Yıldız, Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında vatan evlatlarının verdiği mücadelenin yanında kadınların fedakarlıklarının asla göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Anaların vatan evlatlarını kınalayarak cepheye gönderdiğini kaydeden Yıldız, bu fedakarlığın da zaferi getirdiğini belirtti. Hüseyin Yıldız’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında plaket ve ödül takdimi yapıldı. Ardından da program sona erdi.
Editör: TE Bilisim