Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı meclis toplantısı dün Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Gündem maddeleri arasında yer alan 2015 yılı faaliyet raporu okunduktan sonra Kapaklı Meclisi’nin CHP’li üyeleri raporu onaylarken AK Parti’li meclis üyeleri red oyu verdi. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı dün yapıldı.

MANDALI’DAN CEVAP GELDİ


Meclis toplantısı öncesi AK Parti’nin yaptığı basın açıklamasına cevap veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hükümetten yeteri kadar destek almadıklarını vurguladı. Mandalı, “Kapaklı Türkiye’nin en hızlı göç alan şehirlerinden birisidir. Sanayisiyle ülke ekonomisine en çok katkı yapan bölgelerin de başında gelmektedir. Fakat maalesef hak ettiği Devlet yatırımlarını alamamaktadır. İlçemizde spor salonu yok. Bunun için Bakanlığa gerekli yazıları yazdık ama hala cevap gelmedi. Biz Devletten zengin değiliz. Kapaklı’da okul sayısı yetersiz. Bununla birlikte nüfusu 5 bin olan şehirlerde üniversiteler ve yüksekokullar var fakat nüfusu 100 bin olan Kapaklı’da üniversite yok. Biz Kapaklı’ya üniversite istiyoruz. Saray yolunun hali ortadadır. Yıllardır bitirilemedi. Pınar Bulvarı’na üst geçit yapılması gerekiyor. Bu Karayollarının sorumluluğundadır. Biz yapalım dedik ama buna da izin çıkmadı. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Kapaklı’ya Devlet yatırımı yapılmadığı aşikardır. Dolayısıyla sınıfta kalan biz değil, AK Parti hükümetidir.” şeklinde konuştu.

“DEVLET YATIRIMLARINI MERAK ETMEYİN”


Mandalı’nın konuşmasının üzerine AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin de şöyle karşılık verdi, “Biz Kapaklı Hükümet Konağı’nın yıkılan Beyaz Saray Düğün Salonu alanına yapılmasını istedik. Karşı çıktınız. Halbuki orası 4 mahallenin kesiştiği merkezi bir noktadır. Hastane konusunda da çok güzel müjdelerimiz olacak. Biraz daha sabredilmesi gerekiyor. Siz Devlet yatırımlarını merak etmeyin. Devletimiz gerekeni yapacaktır. Siz buranın çocuğusunuz. Kapaklı’ya bir eser bırakın. Bunca yıldır başkanlık yapıyorsunuz ve kendinize hiç sordunuz mu hangi eserim benim yaptığım hizmet diye”

“EĞİTİM ALANI AYIRMADINIZ”


Bezgin’in ardından konuşan Ak Partili Meclis Üyesi İrfan Demir ise, “Üniversite istiyorsunuz ama eğitim alanı olarak 1 metrekare ayırdığınız yer yok. 30 dekar eğitim alanı istenildi sizden onu bile hazırlayamadınız. Bu arada Devlete olan 58 dönümlük arazi borcunuz da ayrı bir konu” dedi.

“BİN DEKAR ALAN VAR”


İrfan Demir’in ‘1 metrekare yer yok’ söyleminin üzerine yeniden konuşan İrfan Mandalı üniversite için bin dekar alan olduğunu söyledi. Mandalı, “Üniversite illa ki şehrin ortasında olacak değil. Bir sürü köyümüz var ve o köylerde binlerce dekar arazi var. Siz bana önce şunun cevabını verin. Tekirdağ vergi veren iller sıralamasında 8’inci iken, yatırım alan iller sıralamasında 68’inci sırada yer alıyor. Bu tablo ne zaman düzelecek. Tekirdağ ne zaman en fazla Devlet yatırımı alan ilk 8 ilden biri olacak?” dedi. Mandalı’nın bu sözlerinin ardından konuşan AK Partili meclis üyesi Mustafa Çetin ise, “Devlet yatırımı almak için Bakanlıkların önünde sabahlamanız gerekiyor. Siz kaç kere bir Devlet yatırımı için herhangi bir Bakanlığı ziyaret ettiniz? İşin o boyutunda bürokrasi çok uzun sürüyor. Fakat siz Belediye Başkanı olarak gerekli bütçeye ve haklara sahipsiniz. Sizin yatırım yapmanız daha kolaydır.” şeklinde cevap verdi.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ


Meclis toplantısı öncesi yapılan konuşmaların ardından saygı duruşu ile başlayan toplantıya mazeret dilekçeleri bulunan Bahtiyar Büyükbüce ile Adem Sekmen katılmadı. Gündem maddelerinde yer alan divan katibi üyelerinin seçimi kapalı oylama ile gerçekleştirildi. Yapılan seçimde Nalan Çolak ile Muzaffer Yıldıran asil üyeliğe seçildi. Bir diğer gündem maddesinde ise meclis birinci başkan vekili seçiminde Ersin Yavuz birinci başkan vekili olurken, ikinci başkan vekilliğine ise Mustafa Serhat seçildi. Encümen üyeliğine İlhan Çetinkaya ile Muzaffer Yıldırım seçilirken, İmar Komisyonu üyeliğine Mahir Aras, Nalan Çolak, Halil İbrahim Açıkgöz, Ufuk Bayraktar ve İbrahim Aktürk seçildi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ


Yapılan seçimlerin ardından 2015 faaliyet raporunun okunması ve oylanmasına geçildi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşılık rapor oy çokluğu ile kabul edildi.
Editör: TE Bilisim