Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla Hıdırellez etkinliği düzenlendi. Etkinlikler kapsamında halk oyuncuları gösterisi, konser, halat çekme ve çuval yarışı düzenlenerek Hıdırellez kültürü anlatıldı.

Kızılpınar Anadolu Lisesi’nde Hıdırellez programı düzenlendi.

PROGAM DÜZENLENDİ


Kızılpınar Anadolu Lisesi bahçesinde dün saat 11.00’da düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ HATIRLIYORUZ”

Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde ise İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Okullarda düzenlenen etkinliklerin öğretimin bir parçası olduğunu söyleyen Erdoğan “Bu tür etkinliklerde kadim medeniyetimizin gelenekleri hatırlatılıyor. Milletimiz her türlü anında, baharlarda, bayramlarda çeşitli etkinlikler düzenliyordu. Hıdırellez etkinliği de Türk geleneğinde baharın gelmesi nedeniyle coşkuyla kutlanan bir etkinliktir.” dedi.     

ERDOĞAN TEŞEKKÜR ETTİ

Kızılpınar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinliğini önemine değinerek sözlerini sürdüren Erdoğan “Kızılpınar Anadolu Lisemiz, Hıdırellez’in hatırlanmasına katkı sunmak, onu hepimize duyurmak için program düzenledi. Etkinliği düzenleyen öğretmen arkadaşlarımıza, idarecilerimize öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“BURADA BULUNMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”


İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Kaymakam Kubilay “Türk-İslam kültüründe Hıdırellez’in ayrı anlamı önemi vardır. Biz de bu anlamına önemine uygun olarak burada bulunmaktan, programda yer almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

“COŞKUYLA KUTLANIYOR”


Hıdırellez’in tarihi geçmişi hakkında bilgilendirmede bulunarak sözlerini sürdüren Kaymakam Kubilay “Hıdırellez, ülkemizde ve diğer Türki cumhuriyetlerde her yıl coşkuyla kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Hızır ve İlyas Peygamber’in yer yüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Söz konusu bu günde Hızır ve İlyas Peygamber, konuşarak sohbet ederler. Bu günlerde Allah yolunda bulunmanın ve birlikteliklerinin verdiği sevinçle kuvvet bulurlardı. Hızır Aleyhisselam’ın Allah’ın lütfuyla dolaştığı yerlerde yeşillikler çıkar çorak yerler çiçeklerle bezenirdi. Bu olaya dayanarak halk zamanla bu günlerde buluşup Hızır ve İlyas Aleyhisselam’ın geleneğini sürdürme adına günler tertip ettiler. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk dilinde Hıdırellez şeklini almıştır.” diye konuştu.

“ÇALIŞMA BAŞLATILDI”

Kaymakam Kubilay, Hıdırellez’in Türk-İslam kültürüne ait önemli bir gelenek olduğunu ifade ederek “UNESCO’nun insanlığın somut olmayan kültür listesine alınması için 2010 yılından itibaren çalışma başlatıldı. Bu bayramın anlam ve önemine binaen öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul müdürlüğümüzle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz farkındalık oluşturmak, en önemlisi de milli birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmek amaçlarıyla bu etkinliği düzenlenmiştir.” şeklinde konuştu. Kaymakam Kubilay konuşmasını Hıdırellez şenliğini düzenleyen Kızılpınar Anadolu Lisesi yönetimine, öğretmenler, öğrenciler ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederek tamamladı.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Konuşmaların tamamlanması sonrasında günün anlam ve önemini belirten maniler okundu. Sonrasında Abdullah Coşkun yönetimindeki Adıyaman Yöresi halk oyunları ekibi sahne alırken öğrencilerin performansı beğeni toplandı. Programa konserle devam edildi. Etkinlikler kapsamında halat çekme ve çuval yarışı düzenlendi. Mehteran gösterisi ve ikramın ardından program sona erdi.
Editör: TE Bilisim