Çerkezköy’deki öğrenciler ile öğrenci velilerine yönelik düzenlenen ‘Çerkezköy Okuyor’ yarışmasının sınavı Cumartesi günü yapılacak. Sınava girecek öğrenci ve öğrenci velilerinin sınava girecekleri okullarda saat 08.30’da hazır bulunmaları istendi.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda Çerkezköy genelinde öğrenci ve öğrenci velilerine yönelik Aralık ayında başlatılan ‘Çerkezköy Okuyor’ yarışmasının sınavı Cumartesi günü tamamlanacak.

YAKLAŞIK 6 BİN ÖĞRENCİ KATILACAK

Sınava Kızılpınar 125 Yıl İlkokulu’ndan 410 öğrenci, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden 26 öğrenci, 75.Yıl Ortaokulu’ndan 340 öğrenci, Atatürk İlkokulu’ndan 340 öğrenci, Recep Arif Gabralı İlkokulu’ndan 67 öğrenci, Cumhuriyet İlk-Ortaokulu’ndan 277 öğrenci, Nurullah Narin Ortaokulu’ndan 253 öğrenci, Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 51 öğrenci, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nden 6 öğrenci, Çerkezköy Tepe İlk-Ortaokulu’ndan 543 öğrenci, Fevzipaşa İlkokulu’ndan 91 öğrenci, Özel Gülerçin İlkokulu’ndan 91 öğrenci, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’ndan 250 öğrenci, Özel Gülerçin Ortaokulu’ndan 25 öğrenci, Özel Modern Fen Bilimleri Ortaokulu’ndan 15 öğrenci, Özel Gülerçin Anadolu Lisesi’nden 3 öğrenci, Özel Görür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 1 öğrenci, Özel Kültür Temel Lisesi’nden 8 öğrenci, İnci Narin Yerlici İlkokulu’ndan 176 öğrenci, Kızılpınar Atatürk İlkokulu’ndan 176 öğrenci, Kızılpınar İlkokulu’ndan 64 öğrenci, Kızılpınar Anadolu Lisesi’nden 36 öğrenci, Mevlana İlk-Ortaokulu’ndan 323 öğrenci, Nurullah Narin Ortaokulu’ndan 616 öğrenci, Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden 150 öğrenci, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 66 öğrenci, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’ndan 352 öğrenci, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’ndan 156 öğrenci, Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan 70 öğrenci, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden 85 öğrenci, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden 300 öğrenci, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 39 öğrenci, Veliköy İlkokulu’ndan 142 öğrenci, Veliköy Belediyesi Ortaokulu’ndan 130 öğrenci, Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden 58 öğrenci girecek. 

VELİLER DE SINAVA GİRECEK

Öğrencilerin yanı sıra veliler de sınava katılacak. 75.Yıl Ortaokulu’ndan 8 veli, Atatürk İlkokulu’ndan 50 veli, Recep Arif Gabralı İlkokulu’ndan 7 veli, Çerkezköy Tepe İlk-Ortaokulu’ndan 72 veli, Fevzipaşa İlkokulu’ndan 4 veli, Özel Gülerçin İlkokulu’ndan 8 veli, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’ndan 1 veli, Özel Gülerçin Ortaokulu’ndan 3 veli, Cansen Gürsoy Şen Anaokulu’ndan 3 veli, Hacı Fahri Zümbül Anaokulu’ndan 7 veli, Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu’ndan 1 veli, Özel Gülerçin Anadolu Lisesi’nden 1 veli, Kızılpınar Atatürk İlkokulu’ndan 26 veli, Nurullah Narin Ortaokulu’ndan 8 veli, Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden 4 veli, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 1 veli,  Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’ndan 30 veli, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’ndan 3 veli, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden 5 veli, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nden 1 veli, Veliköy Belediyesi Ortaokulu’ndan 1 veli olmak üzere 245 öğrenci velisi yarışacak.

SINAV MERKEZLERİ BELİRLENDİ

Öğrenciler ile velilerin sınava gireceği okullar da belli oldu. Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu ile Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde, 75.Yıl Ortaokulu öğrenci ve öğrenci velileri, Atatürk İlkokulu öğrenci ve öğrenci velileri kendi okullarında sınava girecek. Recep Arif Gabralı İlkokulu ile Cumhuriyet İlk-Ortaokulu öğrenci ve velileri Cumhuriyet İlk-Ortaokulu’nda sınava girecek. Nurullah Narin Ortaokulu, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde sınava girecek. Tepe İlk-Ortaokulu öğrenci ve velileri kendi okullarında; Fevzipaşa İlkokulu, Özel Gülerçin İlkokulu, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Özel Gülerçin Ortaokulu, Özel Modern Fen Bilimleri Ortaokulu, Özel Gülerçin Anadolu Lisesi, Özel Görür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Kültür Temel Lisesi öğrenci ve öğrenci velileriyle Cansen Gürsoy Şen Anaokulu, Hacı Fahri Zümbül Anaokulu, Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrenci velileri Fevzipaşa İlkokulu’nda girecek. Sınava 5 bin 590 öğrenci ile 245 öğrenci velisi girecek.

38 SINAV MERKEZİNDE DÜZENLENECEK

İnci Narin Yerlici İlkokulu öğrencileri kendi okullarında; Kızılpınar Atatürk İlkokulu, Kızılpınar İlkokulu ile Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri Kızılpınar Atatürk İlkokulu’nda sınava girecek. Mevlana İlk-Orta Okulu öğrencileri kendi okullarında; Nurullah Narin Ortaokulu öğrenci ve velileri kendi okullarında; Pakize Narin Anadolu Lisesi ile Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve velileri Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde; Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrenci ve velileri kendi okullarında; Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu ile Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencileri ile öğrenci velileri Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nda sınava girecek.

VELİKÖY’DE TEK SINAV MERKEZİ

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ile Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde; Veliköy İlkokulu, Veliköy Belediyesi Ortaokulu ile Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri Veliköy İlkokulu’nda sınava girecek.

ÖDÜL VERİLECEK

Yarın yapılacak sınav sonrasında cevaplar optik okuyucu ile okutulacak. Sonuçlar ilan edildikten sonra iki gün itiraz süresi tanınacak. Yarışmada puanlarda eşitlik olması durumunda doğum tarihlerine göre daha küçük yaşta olan yarışmacının üstünlüğü kabul edilecek. Eşitliğin devamında ise komisyon tarafından kura çekilecek. İlk 3’e giren öğrencilere dizüstü (Laptop) bilgisayar verilecek. İkinci 3’e giren öğrencilere tablet bisiklet, Üçüncü 3’e giren öğrencilere mansiyon ödülleri verilecek. İlk 80 öğrenciye de Edirne’ye  Kültür Gezisi düzenlenecek. Veliler arasında düzenlenecek yarışmada ilk 3’e girecek velilere plaket, ilk 40’a girecek veliler için ise kültür gezisi düzenlenecek.
Editör: TE Bilisim