Süper Amatör Lig ekiplerinden Sitespor’da forma giyen 1994 doğumlu futbolcu Mert Aslanalp Türkiye Futbol Amatör Milli Takımına seçildi.Türkiye Futbol Federasyonu’nun Trakya Karmasına dahil ettiği Aslanalp, Milli Takım hocalarının beğenisini topladı ve İstanbul’da yapılan seçmede ilk 20 sporcu arasında yer alarak Türkiye Futbol Amatör Milli Takımına seçildi.

Sitespor’un başarılı oyuncusu Mert Arslanalp Türkiye Futbol Amatör Milli Takımına seçildi.

SİTE SPOR'UN GURURU OLDU


Sitespor’un 1994 doğumlu sağ kanat oyuncusu Mert Aslanalp 2010-2011 sezonunda Galatasaray A2 takımı ile ter döküyordu. Galatasaray’da bir süre futbol oynayan Aslanalp yeterince forma şansı bulamadığını düşünerek Ergene Velimeşespor’a  transfer olmuştu. Sitespor yönetimi ile 2 yıl önce tanışan Milli Futbolcu Mert Aslanalp 2014 2016 sezonunda Site Spor’a transfer olmasının ardından büyük bir çıkış yakalayarak Türkiye Futbol Amatör Milli Takımına seçildi.

“MUTLU OLDUK”


Federasyonun her yıl düzenlediği Trakya Karmasına seçilen Mert Aslanalp, daha sonra Milli Takım Scout hocalarının takip ettiği ve 100 sporcunun katıldığı seçmelerde ilk 20 futbolcu arasına girdi ve milli takımda oynama şansı yakaladı. Site Spor Başkanı Ersan Yalçın Karamehmetoğulları futbolcularının milli takıma seçilmesinin gururunu yaşarken, “Kendisini aldığımızda çok mutlu olmuştuk çünkü, Galatasaray’da futbolcu ahlakını temel edinmiş ve kendisine bakan bir futbolcu olduğunu hemen belli etti. Bizlere 2 yıl içerisinde çok şey kattı, kendisini daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Bize bu ligde Site Spor’dan başka kulüpte oynamayacağını söylemişti, bizde BAL Liği’nden olası bir transfer teklifi durumunda kendisini göndereceğimizi kendisine ilettik. Onu daha iyi yerlerde görmek bizler için bir gururdur” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ


Afyon’da düzenlenecek turnuvaya katılmak üzere Milli Sporcular ile birlikte yola çıkan Mert Aslanalp yaptığı açıklamada, “Milli takıma seçildiğim için son derece gururluyum. Umarım daha üst seviyelerde futbol oynama deneyimine de sahip olurum. Galatasaray’da forma şansı bulamayınca çok zor günler yaşadım, ardından Yalçın Başkan’ım ile tanıştım. Kendilerinin bana olan inancı her zaman benim için itici bir güç oldu ve bu sezon ligde 15 gol ile oynadım. Soner hocam sağ olsun her zaman benim yanımda oldu ve hazırlamış olduğu idman programları ile gelişimime katkı sağladı. Trakya Karmasına seçildikten sonra İstanbul’da düzenlenen seçmelerde başarılı olarak ilk 20 sporcu arasında yer aldım ve Afyon’da düzenlenecek olan turnuvada başarı elde edip ülkemi yurtdışında temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim