19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kapaklı’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Öğrencilerin başarılı performansları büyük beğeni toplarken, kutlamaların sonunda çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kapaklı’da kutlandı.

KUTLAMALAR DÜZENLENDİ


Dün düzenlenen kutlamalara Atatürk Büstü’ne çelenk sunumu ile başlandı. Saat 09.30’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant öğretmenlerle birlikte Atatürk Büstü’ne çelenk sundu. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında törene Kapaklı İlçe Stadı’nda devam edildi. İlçe Stadı’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Tekin Oruç, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,  Kapaklı İlçe Milli Emniyet Müdürü M.Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, belediye meclis üyeleri, kurum ve kuruşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Kapaklılılar katıldı.

İLÇE STADINDA DEVAM ETTİ


Kapaklı İlçe Stadı’nda saat 10.00’da düzenlenen programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Sonrasında öğrenciler tarafından Kapaklı Kaymakamı M.Ali Gürbüz’e Türk Bayrağı takdim edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant yaptı.

“İLK ADIMI ATILDI”


Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Nalbant “Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 97. yıldönümüdür. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde; davetimize icabet eden başta sayın Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz olmak üzere hepinizi en kalbi duygularımla, sevgi ve saygıyla hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.

“EN ÖNEMLİ ADIMDIR”


Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk Milletinin vatanı ve milli manevi değerleri için verdiği onurlu mücadelenin başlangıcı ve adıdır 19 Mayıs 1919. Bugün 97. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını hep beraber topyekün yürekten hissetmekteyiz.” dedi.



GENÇLERE SESLENDİ


Gençlere seslenerek sözlerini sürdüren Tahsin Nalbant “Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan, tarih ve kültürünü gençlerine aktarabilen toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğunu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşını kendisine inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize; Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde, tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”


Biliyoruz ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler, sizin için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek, çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla ve saygıyla anıyorum.” dedi.

ESERLERİNİ OKUDULAR


Tahsin Nalbant’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Talha Oral, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi İbrahim Güzelkan, öğrencilerle birlikte Gençliğin Ata’ya cevabını okudu. Ardından Kapaklı’da liseler arası düzenlenen şiir yarışmasında birinciliği elde eden Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Onurcan Ünsal, Sözüm Var Atam’a isimli şiirini, yine Kapaklı’da liseler arası kompozisyon yarışmasında birinciliği elde eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Göktuğ Öcalan ‘Diriliş’ başlıklı eserini okudu.

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SUNULDU


Programa Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin jinnastik gösterisiyle devam edildi. Yine Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi, gösteri sundu. Program çeşitli kategorilerde dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ardından da kapanış gösterisiyle son buldu. 
Editör: TE Bilisim