Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çerkezköy Merkez Müdürü Turan Mutlu ve SGK çalışanlarını ağırladı. Ziyarette konuşan Mutlu, “Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi, endüstriyel olarak devamlı bir gelişim gösteren Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde toplam 88 bin 341 sigortalıya hizmet vermektedir. Bu sigortalıların 69 bin 167'si Çerkezköy'de ikamet etmektedir” dedi.

Bu yıl 10. yıl teması ile kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çerkezköy Merkez Müdürü Turan Mutlu ve SGK çalışanları Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaret etti.

ÇERKEZKÖY’DE 69 BİN 167 SİGORTALI VAR


Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi’nin, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle etkinlik ve bilgilendirme toplantıları düzenleyerek bölgedeki sosyal güvenlik bilincini arttırmaya çalıştığını belirten Çerkezköy SGK Müdürü Turan Mutlu “Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi, endüstriyel olarak devamlı bir gelişim gösteren Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde toplam 88 bin 341 sigortalıya hizmet vermektedir. Bu sigortalıların 69 bin 167'si Çerkezköy'de ikamet etmektedir. Çerkezköy'deki toplam çalışan sayısının 51 bin 276'sı erkek, 17 bin 891'i kadındır. Buna göre; toplam çalışan sayısının yüzde 25'i kadın yüzde 75'i erkektir. 12 bin 951 kayıtlı çalışanı olan Kapaklı'da ise 9 bin 602 erkek, 3 bin 349 kadın çalışan bulunmaktadır” dedi.

KAPAKLI’DAKİ SİGORTALILARIN YÜZDE 74’Ü ERKEK


Kapaklı’daki toplam kayıtlı çalışanların yüzde 26'sının kadın, yüzde 74'ünün erkek olduğunu ifade eden Mutlu “Diğer ilçelere oranla daha az çalışanı bulunan Saray'da toplam 6 bin 223 çalışanın 2 bin 353'ü kadın, 3 bin 870'i erkektir. Çalışan sayısına göre oran yüzde 37 kadın, yüzde 63 erkektir” bilgisini verdi.

ÇERKEZKÖY’DE 3 BİN 804 İŞYERİ VAR


Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi'nin sorumluluk alanı olan Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da Sosyal Güvenlik kayıtlarında faal olan 5352 işyerinin bulunduğunu kaydeden Mutlu “Bu işyerlerinin 3 bin 804'ü Çerkezköy'de, 761'i Kapaklı'da 787'si de Saray'da faaliyet göstermektedir.  Ancak; Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile ilçe statüsüne geçen Kapaklı'da faaliyet gösteren eski işyerlerinden birçoğu, kayıtlarımızda halen Çerkezköy'de gözükmektedir.  İstatistik bilgilerinde 18.05.2016 tarihi esas alındığından, 2014 yılı öncesinde Kapaklı'da faaliyete başlayan işyerleri, istatistik verilerine tam anlamıyla doğru olarak yansımamaktadır” bilgisini aktardı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Her yılın 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ve bilgilendirme toplantıları ile bölgedeki sosyal güvenlik bilincinin artmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Mutlu “Toplumun her katmanındaki bireyin sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınarak, sosyal risklere karşı devlet tarafından güvence altında alınan bir toplumun şekillenmesi yönünde kurumumuzca alınan tedbirleri yaygınlaştırmaya çalışmaktayız” dedi.
Editör: TE Bilisim