Çerkezköy Belediyesi Veliköy Mahalle Evi’nde eğitim gören kursiyerlerin hazırladıkları eserler, dün açılan yılsonu sergisi ile görücüye çıkarıldı. Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mahalle Evlerimizde kadınlarımızı, bayanlarımızı görmekten, onların el emeği göz nuru eserlerinin bugün sergilendiğini görmekten son derece mutluyum” dedi.

Çerkezköy Belediyesi Veliköy Mahalle Evi’nde eğitim gören kursiyerlerin hazırladıkları eserler, dün açılan yılsonu sergisi ile görücüye çıkarıldı.

AÇILIŞI AKAY YAPTI


Dün saat 14.00’da düzenlenen açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak, Belediye Meclis Üyeleri, kursiyerler ve vatandaşlar katılırken, serginin açılışını Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı.

41 KURSİYER KATILDI


Serginin açılışında konuşan Veliköy Mahalle Evi Sorumlusu Gülten Atay, “Eylül ayında açılan Basit İğne Teknikleri ve Rölyef Kurslarına toplam 41 kursiyer katıldı. Bugün 41 kursiyerin el emeği, göz nuru ürünleri sergilenmeye başlandı” dedi. Atay, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Vahap Akay’a, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne, kurs hocalarına, Veliköy Mahalle Muhtarına, kursiyerlere ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

ÇEŞİTLİ KURSLAR DÜZENLENDİ


Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da belediye olarak ilk Mahalle Evi’ni Veliköy’de açtıklarını, Çerkezköy ve Kızılpınar’da çeşitli kurslar düzenlendiğini ifade ederek “Mahalle Evlerimizde kadınlarımızı, bayanlarımızı görmekten, onların el emeği göz nuru eserlerinin bugün sergilendiğini görmekten son derece mutluyum” dedi. Akay, Mahalle Evlerinin ve açılan kursların komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini güçlendirdiğini, geliştirdiğini ifade ederek “Bu kurslarımızda ciddi emekler, göz nurları var. Her yıl bu kurslarda üzerine koyarak gidiyoruz ve sayımız artıyor. Bu kurslarımızda ortaya çıkan eserlerin sergilenmesi, katma değere dönmesini ben önemsiyorum” dedi.

ÜRÜNLERİNİ SERGİLEMELERİNİ İSTEDİ

Bunun için 30 Mayıs ile 4 Haziran tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi olarak Kapalı Otopark’ın üzerinde stand kuracaklarını ve kurslarda yapılan el emeği, göz nuru eserleri sergileyerek, kursiyerlerin satış yapıp gelir elde etmesine imkan tanıyacaklarını söyleyen Akay, kurslara katılan tüm kursiyerlerin ürünlerini getirerek, sergilemelerini istedi. Açılışın ardından Belediye Başkanı Vahap Akay sergiyi gezerek sergide yer alan ürünleri inceledi.
Editör: TE Bilisim