Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde Kanalizasyon Altyapı İnşaatı ihalesinin sonuçlandığını ve 10-15 Haziran gibi Kızılpınar’da altyapı ve Çerkezköy kolektör hattı inşaatı çalışmalarının başlayacağını belirtti. Akay, Kızılpınar halkının isteklerinin yerine getireceklerini de vurgulayarak 1 buçuk yıl sürecek olan çalışmaların sonunda Kızılpınar’ın tamamının yenileneceğinin müjdesini verdi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde Kanalizasyon Altyapı İnşaatı ihalesinin sonuçlandığını söyledi.

YAKLAŞIK 1 BUÇUK YILDA TAMAMLANACAK


Çerkezköy Kolektör hattı ile Kızılpınar Mahallesi’ndeki alt yapı sorununun tamamen iyileşeceği ifade eden Akay “Kızılpınar’daki vatandaşlarımız ‘Biz üvey evlat mıyız?’ diye soruyorlar. Daha önceki belediye döneminde bir içme suyu hattı yapıldı ve insanlar büyük sıkıntılar yaşadı. Biz kolektör hattı çalışmalarını 1,5 yıl içinde bitireceğiz” dedi.

DÜZENLEMESİ YAPILACAK


Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde Kanalizasyon Altyapı İnşaatı ihalesinin sonuçlandığını ve 10-15 Haziran gibi Kızılpınar’da altyapı ve Çerkezköy kolektör hattı inşaatı çalışmalarının başlayacağını belirtti. Akay konuşmasın devamında ise, “Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki 8 büyük caddeyi asfalt programına aldırdık. Kolektör hattının bu 8 caddeden geçmesi durumunda, kolektör yapım çalışmalarının bittiği yerin üzerini hemen kapayıp, yol ve kaldırım yapım çalışmalarını gerçekleştireceğiz” dedi. Akay, çalışmalar kapsamında Kızılpınar’da yaklaşık 70 kilometrelik kanalizasyon inşaatı yapılacağını söyledi.

“SİYASET BÖYLE OLMAZ”


Akay son olarak Kızılpınar için İller Bankası’ndan kredi talebine red oyu veren AK Partili meclis üyelerini de eleştirerek “Asfaltlama çalışmalarının koordineli bir şekilde yapılabilmesi için İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunduk. Fakat bunu meclisteki bazı arkadaşlara iyi anlatamadık ya da anlamak istemediler. Her şeye ‘hayır’ demek ne kadar doğru diye düşünmek gerekir. Hizmette siyaset yapmak istemiyoruz fakat birileri hep siyaset istiyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim