Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çerkezköy Okuyor Projesi’nde ilkokul, ortaokul, lise ve veliler kategorilerinde ilk 40’a girenler için ödül olarak Edirne Gezisi düzenlendi. Geziye katılanlar Edirne'de bulunan, Osmanlı padişahı II. Selim'in Mimar Sinan'a yaptırdığı, Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği, Osmanlı mimarisinin en önemli yapıtlarından biri olan Selimiye Camii’nin yanı sıra Edirne’nin diğer tarihi ve kültürel güzelliklerini de gezdi.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çerkezköy Okuyor Projesi’nde ilkokul, ortaokul, lise ve veliler kategorilerinde ilk 40’a girenler için ödül olarak Edirne Gezisi düzenlendi.

GEZİYE 143 KİŞİ KATILDI


Önceki gün düzenlenen geziye 143 kişi katıldı. Çerkezköy’de öğrenci ve velilere yönelik düzenlenen proje kapsamında ilkokul kategorisinde sınava 1804 öğrenci, ortaokul kategorisinde sınava 1849 öğrenci, lise kategorisinde sınava 592 öğrenci katılırken, veliler de projede yer alarak sınava katılmıştı.

KÜLTÜR GEZİSİ DÜZENLENDİ


Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sınavda kategorilerinde ilk 40’a girenler için ödül olarak Edirne gezisi düzenleneceğini açıklamıştı. Bu kapsamda önceki gün düzenlenen geziye katılan 143 öğrenci ve veli, Edirne'de bulunan, Osmanlı padişahı II. Selim'in Mimar Sinan'a yaptırdığı, Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği, Osmanlı mimarisinin en önemli yapıtlarından biri olan Selimiye Camii’nin yanı sıra Edirne’nin diğer tarihi ve kültürel güzelliklerini de gezdi.
Editör: TE Bilisim