Törende konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, nüfus artışına bağlı olarak her yıl yeni okul ve derslik ihtiyacı oluştuğunu belirterek eğitime katkıları nedeniyle Seval-Ahmet Çetin çiftine teşekkür etti.

Ambardere Mevkii’nde 132 bin metrekarelik alan bir arazi üzerinde yapılması planlanan  kampus projesi için ilk adım Seval-Ahmet Çetin çiftinden geldi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Ambardere Mevkii’ne hayırsever Seval-Ahmet Çetin çifti tarafından yaptırılacak Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi inşaatına ilk harç düzenlenen törenle atıldı. Çerkezköy Kampüs Alanı’nda dün saat 16.00’da düzenlenen temel atma törenine Tekirdağ Valisi
Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ile Metin Akgün, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, kurum müdürleri,  daire amirleri, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Eğitim Bir Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, özel kurum ve kuruluşların temsilcileri, iş adamları, Çetin Group çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.



ÇETİN: BİZİM İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin tüm misafirlerini kapıda karşıladı. Programa saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Çetin, günün kendileri için tarihi bir gün olduğunu belirterek “Temelini atmak üzere olduğumuz fen lisesi bu güne kadar yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk projelerinin en büyüğü olacak. 9 okul, kütüphane, yurt ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği özel salonların yer alacağı Çerkezköy Eğitim Kampüsü fen lisesi yapımı ile start alıyor” dedi.

“16 DERSLİK OLACAK”

Fen Lisesi binasının 1926 metrekare temel oturumlu toplamda 5300 metrekare kapalı alan şeklinde projelendirildiğini kaydeden Çetin “Binada toplam 16 adet dersliğin yanında 3 adet seçmeli ders odası, 3 adet fen laboratuarı, 1 adet beden eğitimi salonu, 1 adet kütüphane, 2 adet 115 kişilik salon, 10 adet idari birimlere ait oda, arşiv odaları, kantin, sığınaklar ve depolar yer alacak” bilgisini verdi.

“ÜLKEMİZE HİZMET ETMİŞ OLACAĞIZ”

Ülkemizin birçok sanayi kuruluşunun bölgemizde faaliyet gösterdiğini ifade eden Çetin şunları söyledi: “Teknoloji merkezlerinin ve sanayinin en fazla ihtiyaç duyduğu ilim ve bilim adamlarının yetişmesinde ilk adımların atıldığı yerler fen liseleridir. Tam da bu nedenle bir fen lisesi yapma fikri bizde büyük ve tatlı bir heyecan yaşattı. Çocuklarımız iyi bir eğitim alırsa ülke olarak geleceğimize yapacağımız en doğru yatırımı yapmış oluruz. Eğitime yapılan yatırım insana, geleceğe yapılan yatırımdır. Ne mutlu bize ki yapacağımız bu okulun bir fen lisesi olması sayesinde hem doğup büyüdüğümüz yerlere, hem bölgemize, hem de burayı tercih edip gelecek öğrenciler sayesinde ülkemize hizmet etmiş olacağız”

KUBİLAY: EĞİTİMİN HER KADEMESİ İLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ

Ahmet Çetin’in konuşmasını tamamlaması sonrasında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “İlçemiz nasıl sanayi alanında ülkemizde adından söz ettiriyorsa bununla beraber eğitimde de bir marka kent haline gelmesi için topyekun bir seferberlik başlatmış durumdayız. Bu amaçla okul öncesinden başlayarak eğitimin her kademesi ile yakından ilgilenerek eğitim kurumlarının hem fiziksel şartlarının hem de kalitesinin artırılması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu faaliyetlerimizden biri de kaymakamlığımızın girişimleri sonucu hazırlanan Ortaöğretim Eğitim Kampüsü projesi ilçemiz Ambardere mevkiinde yaklaşık 133 dönümlük bir alanda hayata geçmektedir” dedi.

“BİRÇOK OLUMSUZLUĞA SON VERECEK”

İlçemizde her yıl yaklaşık yüzde 10’ları bulan öğrenci sayısındaki artışın getirdiği başta ikili eğitim olmak üzere birçok olumsuzluğa son verecek ve liselerde eğitim kalitesinin artırılmasını sağlayacak Eğitim Kampüsü projesinde yer alacak toplam 9 liseye ilaveten konser ve konferans salonu, kapalı spor salonu, kız ve erkek pansiyonları ile büyük tip atölyeler de yer aldığını kaydeden Kubilay “Öğrencilerimize daha kaliteli daha güvenli eğitim ile daha iyi sosyal-sportif imkanlar sağlayacak olan eğitim kampüsü projesinin bugün itibariyle fiilen hayata geçmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti belirtir başta ilçemiz eğitim kampüsüne bir Fen Lisesi kazandıran hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bölgemizde ilk olacak Sosyal Bilimler Lisesini yapmak için gerekli kararları alarak harekete geçtiğini kaydeden Kubilay “Bunlara ilave olarak Milli Eğitim Bakanlığı da eğitim kampüsünde bir Anadolu İmam Hatip Lisesi yapma kararı almıştır. Bu nedenle ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya, Meclis Başkanı Taha Ülker’e, tüm meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. Kubilay, eğitim kampüsü projesinin hayata geçmesinde katkılarından dolayı milletvekili Mustafa Yel’e, milletvekili Ayşe Doğan ile eşi Tunç Doğan’a, bu çalışmaları beraber yürüttükleri İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine, eğitim kampüsü projesini baştan beri destekleyen ve kamuoyunu bu anlamda bilgilendiren basın mensuplarına da teşekkür etti.

“SORUMLULUĞU OMUZLARIMIZDA HİSSEDİYORUZ”

Her nefes alış-verişte tabiri caizse sorumluluğunu omuzlarında hissettikleri geleceğin teminatı olan çocukların-gençlerin daha iyi yetiştirmekten daha önemli bir görevlerinin olmadığını ifade eden Kubilay “Her zaman söylediğimiz üzere en esaslı meselemizin eğitim olduğunu vurgulamaya devam edeceğiz” dedi. Kubilay, hayırseverlerle sivil toplum örgütlerine, sanayicilere ve iş adamlarına da eğitim kampüsü projesine okul yaptırarak destek olmaları çağrısında da bulundu.



İŞLER: HER YIL YENİ OKULLARA İHTİYAÇ DUYUYORUZ

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in konuşmasıyla devam edildi. Çerkezköy ve bölgenin hızlı nüfus artışı nedeniyle her yıl yeni bir okula ihtiyaç duyulduğunu belirten İşler “Okulu yapıp tamamlamak, ihtiyacı sona erdirmiyor. Yeni yeni okullara ihtiyaç duyuyoruz” dedi. 3 yıl içerisinde Tekirdağ’ın 127 milyon lira proje maliyet bedelli yatırım aldığı bilgisini veren İşler, arsa temin konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Yerel yönetimlerden arsa tahsisleri konusunda gerekli hassasiyetleri göstermelerini isteyen Halis İşler, hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine eğitime yatırımları nedeniyle teşekkür etti.

DOĞAN: GELECEĞE YAPILAN EN İYİ YATIRIM EĞİTİM YATIRIMIDIR

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, temel atma töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatarak “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışmalarımızı tamamlayarak bu hayırlı iş için Çerkezköy’e geldik. Çerkezköy önemli bir eğitim kurumu kazanacak. Hep birlikte bunun sevincini yaşıyoruz. Ülkenin geleceğine yapılan en önemli yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Bu anlayış içerisinde hareket eden Seval-Ahmet Çetin’e teşekkür ediyorum” dedi.

AKGÜN: HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de hayırsever Seval-Ahmet Çetin çiftine eğitime katkıları için teşekkür etti. Uzun yıllar Çerkezköy’de bulunmuş biri olarak Çerkezköy’ün gelişimini yakından takip ettiğini anlatan Akgün “Okul ihtiyacımız var. Bunun için herkesten destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

VALİ CEYLAN TEŞEKKÜR ETTİ

Programda son olan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Vali Ceylan, Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin hem Çerkezköy’e hem de Tekirdağ’a hayırlı olmasını diledi. Uluslar arası rekabette yer alabilmenin en önemli şartının eğitim olduğunu kaydeden Vali Ceylan “Seval-Ahmet Çetin çifti eğitime katkı anlamında önemli bir çalışma içerisine girdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

NÜFUSUMUZ ARTIYOR

Tekirdağ’ın nüfus artış hızında Türkiye ikincisi olduğunu kaydeden Vali Ceylan “Bayburt ilini saymazsak, Tekirdağ nüfus artış hızında Türkiye birincisidir. Büyük bir genç nüfusumuz bulunuyor. Avrupa ise yaşlı bir nüfusa sahip. Bundan dolayı tüm herkesin göz ülkemizin üzerindedir. Bizler teknolojiyi araştıran, üretebilen, paylaşan ve bunu ülke yararına kullanabilecek bir nesil yetiştirmeliyiz.” İfadelerine yer verdi.  

TEKİRDAĞ’IN 3’ÜNCÜ FEN LİSESİ OLACAK

Vali Ceylan, nüfus artış hızı olduğu sürece yeni okul ihtiyaçlarının ortaya çıktığını belirterek konuşmasını özetle şu şekilde tamamladı: “Yeni derslikler anlamında hem devletin hem de hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi eğitim-öğretime açıldığında Tekirdağ’ın 3’üncü fen lisesi olacak. Bu şekilde Çerkezköy ve bölgedeki başarılı çocuklarımız eğitimlerini burada sürdürme imkanı bulacaklar. Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin kazandırılmasında katkısı bulunan kaymakamımıza, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum”

TEMELİNE İLK HARÇ ATILDI

Konuşmaların tamamlanması sonrasında Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna dua yaptırdı. Kurban kesimi sonrasında Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi inşaatının temeline ilk harç atıldı.
Editör: TE Bilisim