Çerkezköy Bakış - Özel Optimed Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Genel Cerrahi, Obezite-Metebolik Cerrahi ve Reflü Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan, İzmir’den gelen hastasını obezite cerrahisi ile yeniden sağlığına kavuşturdu.

İZMİR’DEN ÇERKEZKÖY’E

İzmir’de ikamet eden 40 yaşındaki Tuğçe Aybek isimli obezite hastası, Optimed Hastanesi’nde görev yapan ve İzmir’de görev yaptığı sürede de hekimi olan Genel Cerrahi, Obezite-Metebolik Cerrahi ve Reflü Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan’a başvurdu. Aybek, fazla kilolarından kurtulmak istediğini doktor Serkan Ayhan’a aktardıktan sonra doktor Ayhan tedaviye başladı.

TETKİKLER YAPILDI VE AMELİYATA ALINDI

Ameliyat sonrası hastası ile basın mensuplarının karşısına çıkan Genel Cerrahi, Obezite-Metebolik Cerrahi ve Reflü Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan şunları söyledi: “Hastamız bize başvurduğunda aşırı kilolarından şikayetleri vardı. Yaşam kalitesinin düştüğünü ve artık çok fazla rahatsız olduğunu söyledikten sonra hemen ekibimizle hastamız üzerinde tetkikler ve tahliller yaptık. Tetkiklerin tamamlanmasının ardından hastayı ameliyata aldık ve halk arasında tüp mide ameliyatı olarak bilinen müdahaleyi yaptık. Karından açtığımız üç delik ile hastanın midesine müdahale ettik. Kapalı yöntem ile yaptığımız bu ameliyat yaklaşık bir buçuk saat sürdü”.

“NORMAL BESLENMESİNE DEVAM EDECEK”

Hastanın ameliyat olduktan 5-6 saat sonra hasta ayağa kalkarak yürüme işlemini yaptığını kaydeden Ayhan “Ertesi gün bir bardak su içerek ağız yolunu açtı ve sonrasındaki günde de bir litreye yakın su içirdik. Daha sonrasında ise berrak beslenme dediğimiz çorba, ayran, meyve suyu içerek beslenmeye başladı. Normal beslenme ise 1 ay sonra tamamen başlamış olacak.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

40 yaşındaki hasta Tuğçe Aybek ise, doktoru Serkan Ayhan başta olmak üzere, Hastane yönetimine ve çalışanlarına teşekkür etti. Aybek, “Kimse kilolarından çekinip doktora gelmemezlik yapmasın. Biz ailece Serkan hocamızdan memnunuz. İzmir’den Çerkezköy’e de onun için geldik. Ayrıca Optimed Hastanesi’nin imkanları ve gösterdiği yoğun ilgiden de çok memnun kaldım. Tüm herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

POZ VERDİLER

Açıklamalarının ardından yeniden sağlığına kavuşan Tuğçe Aybek doktoru ile objektiflere poz verdi.
Editör: TE Bilisim