Çerkezköy Polisi, dolandırıcıların kargo şirketleri üzerinden gönderdiği hediye paketlerinin kesinlikle alınmaması ve taahhütnamenin imzalanmaması yönünde vatandaşları uyardı. Sözkonusu hediye paketlerinin içerisinden, kese kağıdı çıktığını vurgulayan polis ekipleri “Bu tür paketleri kesinlikle teslim almayın.” İkazında bulundu.

Çerkezköy Bakış -
Polis, cep telefonlarına mesaj göndererek veya bazı televizyon ve radyo kanallarında sözde yarışma düzenleyerek tüketicilere ulaşan bazı kişilerin, "Hediye veya çekiliş kazandınız" diyerek dolandırıcılık yöntemlerine yeni bir boyut kazandırdıkları konusunda uyardı. Cep telefonlarına gelen mesajların ardından adrese gelen ve taahhütlü ücret ödeyip alınan kargo paketlerinin içinin boş olduğu konusunda da uyarılarda bulunan Çerkezköy Polisi para karşılığı bilinmeyen kargoların alınmaması gerekildiği açıklamasında bulundu.

NASIL DOLANDIRIYORLAR ?

Dolandırıcıların, teknolojik gelişmelere paralel mutasyona uğrayarak yeni yöntemlerle mağdur ettiği kişi sayısında son zamanlarda artış görüldüğünü söyleyen Çerkezköy Polisi, dolandırıcıların nasıl yol izlediklerini şöyle anlattı: Tüketici, sözde kazandığı hediye paketinin gönderilmesini kabul ederse gönderi satıcının anlaşmalı kargo firmasıyla yapılıyor. Dolandırıcılar, '2 bin liralık ürün kazandınız. Sadece kargo ücreti olan 120 lirayı ödeyeceksiniz' diyerek tüketiciyi aldatıyor. Bu durumda tüketicinin kargoyu kontrol etmeden parayı ödemesi şartı koşuluyor. Haliyle tüketici, kapıda 100-300 lira tutarında bedeli ödemiş oluyor ama iş işten geçiyor. Dolandırıcılar, kargo firmalarını da kendi sahtekarlıklarına alet ediyor. Teslim alınan kargoların içinde ise gazete kağıtları bulunuyor. Bu durumda ne kargoyu getirenden ne de size bunu gönderenden hak iddia edebiliyorsunuz. Paket kesinlikle kontrol edilmeden alınmamalı.

KARGO FİRMALARI DA DİKKATLİ OLMALI

Polis bu tür olaylara karşı kargo firmalarının da dikkatli olması gerektiğini hususunun üzerinde durarak, vatandaşlara şu şekilde bilgi verdi: “Bazı kargo firmaları, bu işe bilmeden ortak oluyor. Kargo firmalarının da dolandırıcılara karşı dikkatli olmasını istiyoruz. Faturasız bir ürün alındığında, ürünle ilgili bir sorun yaşanırsa satıcıdan herhangi bir destek alınamayacağı unutulmamalıdır. Durduk yerde ikramiye, hediye çekilişi kazanılması, bir aldatmacadır. Vatandaşların bu konuda kendilerine gelen her türlü bildirimle ilgili cumhuriyet savcılıklarına suç ihbarında bulunmalıdır.”

155 POLİS İMDAT’I ARAYIN

Öte yandan polis özellikle daha yaygın olan telefonda kendilerini polis, savcı, hakim diye tanıtarak yapılan dolandırıcılık hususunda da uyararak, hiçbir polisin ve devlet memurunun vatandaşı arayıp para istemeyeceğini söyledi. Polis son olarak olası bir durum ile karşılaşan vatandaşların hemen 155 Polis İmdat hattını aranması gerektiğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim