Çerkezköy Bakış - Bir süre önce çocukluk arkadaşları tarafından kurulan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği’nin Başkanı Murat Akay ve yönetim kurulu üyeleri önceki gün Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’yi ziyaret etti. Tabela derneği olmayacaklarını ifade eden Akay “Sponsorlardan, AB fonlarından yararlanarak Çerkezköy’e yararlı olacak işler yapmak istiyoruz” dedi. Kendilerinin de Çerkezköy için çalıştığını kaydeden Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe de “Ortak paydamız Çerkezköy. Bu anlamda Çerkezköy için her türlü ortak çalışmaya hazırız” dedi.

Bir süre önce çocukluk arkadaşları tarafından kurulan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay ve yönetim kurulu üyeleri önceki gün Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’yi ziyaret etti.

“ÇALIŞTAY DÜZENLEMEYİ PLANLIYORUZ”

Ziyarette konuşan Akay “Bizim için Çerkezköy’de nefes alan, ekmeğinden suyundan yararlanan herkes Çerkezköylüdür. Biz de eski arkadaşlar toplanarak bunu kurumsallaştırıp dernek kurmak istedik. Sivil toplum örgütleriyle beraber projeler, kısacası Çerkezköy için yararlı olacak projeleri tartışmak için çalıştay yapıp projeleri tartışmak istiyoruz” dedi.

“TABELA DERNEĞİ OLMAYACAĞIZ”

Tabela derneği olmayacaklarını ifade eden Akay “Sponsorlardan, AB fonlarından yararlanarak Çerkezköy’e yararlı olacak işler yapmak istiyoruz” dedi. Önceki dönemlerde Kent Konseyi’nde de görev aldığını söyleyen Akay “Kent Konseyi’ne benzer işler yapıyoruz. Sanayi firmaları ile ilgili de çalışma yapmak istiyoruz.  Firmalar Çerkezköy için bir şeyler yapabilirler” dedi. Bir festival projelerinin de olduğunu kaydeden Akay, sponsorlar bulunarak bir festivalin gerçekleştirilebileceğini söyledi. Çerkezköy’de yaşayan, buraya gönül veren herkesi derneğe davet eden Akay, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’ye de onursal üyelik vereceklerini söyledi.

“YELPAZEYİ GENİŞLETECEĞİZ”

Aynı zamanda Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olan Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe de Çerkezköy Belediyesi’nin 2 yıldır Uluslar arası Çocuk Festivali düzenlediğini, bu yıl yurtdışından misafir öğrencilerin konuk edildiğini, önümüzdeki yıllarda bu festivalin daha da genişletilebileceğini söyledi. Kent Konseyi’nin Genel kurulunun ardından meclis başkanlarını da seçtiklerini kaydeden Serfiçe “Çalışma gruplarını da revize ederek, yeni çalışma grupları ekleyerek yelpazeyi genişleteceğiz” dedi. Çerkezköy Kent Konseyi’nin de Çerkezköy için çalıştığını kaydeden Serfiçe “Ortak paydamız Çerkezköy. Bu anlamda Çerkezköy için her türlü ortak çalışmaya hazırız” dedi.
Editör: TE Bilisim