Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi’nin ilçe merkezi ve mahallelerinde Kültür-Sanat Kursları kapsamında vermiş olduğu kursların 2016-2017 dönemi başvuruları dün başladı. Bu yıl kültür sanat kurslarında ‘Basit İğne Teknikleri, Bağlama, Gitar, Takı Tasarımı, Çini, Satranç (UKD 1100 ve üstü seviyesi olma şartı), Ebru, İngilizce, Tiyatro, Türk Sanat Müziği, Halk Oyunları, Step, Aerobik ve Pilates, Yaşam Boyu Spor’ branşlarında eğitimler verilecek.

30 EYLÜL’DE SONA ERECEK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 15 Ağustos’ta başlayan başvuruların 30 Eylül Cuma günü sona ereceğini belirtti. Kültür sanat kurslarında geçtiğimiz yıl yaklaşık 800 kursiyerin eğitim gördüğünü hatırlatan Akay, “Ücretsiz olarak düzenlenecek olan kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımız 15 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi Halk Masalarına başvuruda bulunabilirler. Kurslarımıza katılmak isteyen vatandaşlarımızdan kurslara kayıt için istenen belgeler Kimlik Fotokopisi, belediye halk masalarından temin edilecek Kurs Başvuru Formu ve 2 adet vesikalık fotoğraftan oluşuyor” dedi.

15 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Akay, kursların 15 Ekim 2016 tarihinde başlayacağını ve 15 Haziran 2017 tarihinde sona ereceğini belirtti. Belediye tarafından düzenlenecek olan Basit İğne Teknikleri, Bağlama, Gitar, Takı Tasarımı, Çini, Satranç (UKD 1100 ve üstü seviyesi olma şartı), Ebru, İngilizce, Tiyatro, Türk Sanat Müziği, Halk Oyunları, Step, Aerobik ve Pilates, Yaşam Boyu Spor kurslarına katılmak isteyen vatandaşların Halk Masalarına kayıtlarını yaptırabileceğini ifade eden Akay “Bu yıl 15 Ekim’den itibaren start vereceğimiz Kültür Sanat kurslarımızın Basit İğne Teknikleri Kursu haricinde diğer kurslarımızı Gazi Osman Paşa Mahallemizde önceden kreş olarak kullanılan ve geçtiğimiz hafta Belediyemize devrolan binayı yeni bir Yaşam Merkezi oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

13 BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK

Kızılpınar ve Veliköy Mahalle Evlerinde de kurslar verileceğini söyleyen Akay, “Sportif Kurslarımız ise Kartal Tepe Piknik Alanı ve 29 Ekim Spor Kompleksimizde vermeyi hedefliyoruz” dedi. Bu yıl kültür sanat kurslarında ‘Basit İğne Teknikleri, Bağlama, Gitar, Takı Tasarımı, Çini, Satranç (UKD 1100 ve üstü seviyesi olma şartı), Ebru, İngilizce, Tiyatro, Türk Sanat Müziği, Halk Oyunları, Step, Aerobik ve Pilates, Yaşam Boyu Spor’ branşlarında eğitimler verilecek.
Editör: TE Bilisim