Çerkezköy Bakış - 18 yıldır Bağlık Mahallesi’nde çiftliği ile bölgenin adaklık kurban ihtiyacını gideren ‘Şapkalı Mehmet amca’ lakaplı Mehmet Aksaz (61) adak kurbanı hakkında ince detaylardan bahsetti. Adak kurbanı alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan da bahseden Aksaz, çiftliklerinde kesim işleminin yapıldığını da kaydetti.

Şapkalı Mehmet amca lakabı ile tanınan 61 yaşındaki Aksaz, adak kurbanı alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.



ŞUNLARA DİKKAT EDİLMELİ

Şapkalı Mehmet amca küçükbaş adak kurbanı alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini şu şekilde sıraladı: “Küçükbaş hayvanın beline dokunulduğunda, ele çok fazla kemik dokusu gelmemesi gerekiyor. Bel kısmında ele gelen dolgunluk hayvanın besililiğinin en doğru anlaşılma şekli. Özellikle satıcıların insiyatifi satışta devreye giriyor. Hayvandan anlamayan vatandaş, kurbanlığın kör olup olmadığını anlamaz fakat satıcı kör bir hayvanı yada kulağı kesik, boynuzu kırık adak olmaya mani durumu olan hayvanları vatandaşa satmamalıdır”

FİYATLARI 700 İLE 1000 TL ARASINDA

Küçükbaş hayvan fiyatlarının 700 ile 1000 TL arasında değiştiğini de söyleyen Şapkalı Mehmet Amca, çiftliklerinde sadece adaklık kurban satışı değil, alınan kurbanlığın kesim, parçalama ve paketleme işlemlerinin de yapıldığını söyledi. Küçükbaş hayvanlarına kendi çocuğu gibi baktığı da söyleyen Mehmet amca, hayvanlarını doğal besin kaynakları ile beslediğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim