Çerkezköy  Bakış - Çerkezköy ziyaretinde ülke ekonomisi üzerinde değerlendirmelerde bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, yatırımcının yeni yatırımlar için tereddüt yaşadığını söyleyerek “Yatırımın teşvik edilebilmesi için öncelikli olarak hukukuk üstünlüğü ilkesinin sağlanması gerekiyor” dedi.

GAZİLER’İ ZİYARET ETTİ

Önceki gün Çerkezköy’e gelen Faik Özrak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni ziyaret ederek Gazilerin sorunlarını dinledi. Öztrak’ın ziyaretinde CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Belediye Meclis Üyesi Serdar Ürkmez ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ziyareti için milletvekili Öztrak’a teşekkür etti.

ÖZTRAK: NE YAPARSAK YAPALIM HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ

Öztrak, şehit ve gazilerin ülke için canını ortaya koyduğunu söyleyedi. Gazilerin fedakarlıklarına rağmen sorunlarına henüz çözüm bulunamadığını kaydeden Öztrak “Gazilerimizin sorunları devam ediyor. Sorunların çözümüne yönelik bir düzenleme yapıldı, sorunlar çözüledi. Gazilerimiz ülkemizin bekası için canını hiçe saymıştır. Bizler gazilerimize ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyiz.” dedi.

YARLIGAN SORUNLLARINI ANLATTI

Türkiye Muhtarip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, sorunlarını çeşitli platformlarda anlattıklarını söyleyerek, bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti. Gazilere yönelik indirimli su sorunları olduğunu anlatan Yarlıgan “Daha önce yüzde 75 oranında suyu indirimli olarak alıyorduk. Ancak bu daha sonra yüzde 50’ye düşürüldü.” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Saray-Kapaklı ve Çerkezköy’den Tekirdağ merkeze kadar gidecek otobüs istediklerini kaydeden Yarlıgan “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu’ya çok sayıda otobüs aldı, ancak bu bölgeye almadı. Burası üvey evlat muamelesi görüyor. Biz sorunlarımızı dile getiriyoruz ancak sonuç alamıyoruz. ” diye konuştu. Milletvekili Öztrak dile getirilen sorunlarla bizzat ilgileneceğini söyledi.



KREDİ VE KEFALET ODASINI ZİYARET ETTİ

Faik Öztrak’ın ziyaretindeki ikinci durağı Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi oldu. Öztrak’ı Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe karşıladı. Ziyarette Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Halkbank Çerkezköy Şube Müdürü Dilek Kaplan da hazır bulundu.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ SAĞLANMALI”

Ziyarette ülke ekonomisi üzerinde değerlendirmelerde bulunan Öztrak, “Büyüme rakamlarında düşüş yanıyor. 22-23 ay sonra aylık bazdaki işsizlik rakamları bir önceki aya göre artış gösterdi. Bunda hem dışarıdan gelen etkenler hem de içeride yapılan hataların etkisi var. Yatırımcı yatırım yapmakta tereddüt ediyor. Yatırımın teşvik edilebilmesi için öncelikli olarak hukukuk üstünlüğü ilkesinin sağlanması gerekiyor.” dedi.  

AS: ŞOFÖR ESNAFI ZORLUK ÇEKİYOR

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, şoför esnafı olarak işlemlerini yapmak için Tekirdağ’a gitmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, Çerkezköy’deki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda da işlemlerin yapılabilmesini için çalışma başlatılmasını istedi. Mustafa As ayrıca, Çerkezköy’e sürekli araç muayene istasyonu kurulmasını da beklediklerini anlattı.



ÇERKEZKÖY TSO’YU ZİYARET ETTİ

Milletvekili Öztrak sonrasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Milletvekili Öztrak’ı Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin ile Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil karşıladı. Ziyarette ülke ekonomisi üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

“HASSAS DAVRANILMALI”

Mustafa Seçkin, piyasada tedirginliğin olduğunu söylerken Öztrak, ekonominin güven esaslı büyüyeceğini belirtti. Ekonomi içerisindeki operasyonların hassas bir dengede sürdürülmesi gerektiğini kaydeden Öztrak, “Kurunun yanında yaş yanmamalıdır” dedi. Faik Öztrak Çerkezköy programını Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi’ni ziyaret ederek tamamladı.
Editör: TE Bilisim