Çerkezköy Bakış - Kurban Bayramına sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, izinsiz ve usulsüz şekilde yapılan kurban kesimlerine Kabahatler Kanununa göre ceza kesileceğini ifade etti. Erez ayrıca Belediyeye ait mezbaha ve kesim alanının dışında Kaymakamlıktan alınan izin dahilinde yurtlarda ve oto yıkama alanlarında kurban kesilebileceğini söyledi.

“İZİNLİ YERLERDE KESİM YAPILABİLECEK”

Dün saat 13.00’da Zabıta Müdürlüğü hizmet binasında açıklamada bulunan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan alınan izin dahilinde yurtlar ve bazı oto yıkamalarda kesim yapılabileceğini söyledi. Erez, “Gerekli olan izni almak için vatandaşlarımız Kaymakamlığa dilekçe verebilir. İzinsiz alanlarda yapılan kesimler hakkında gerekli cezai işlem yapılacak. Fakat şahsa ait bahçelerde kesim yapılabilir. Bunun dışında kamuya ait alanlarda yapılan uygunsuz kesimler için izin yok.” dedi.

MEZBAHA VE KESİM YERİ HAZIR

Erez, Belediyeye ait mezbaha ve satış yerinde bulunan kesim alanının kurban bayramına hazır olduğunu da ifade ederek, “Yeni kurban satış yerinin hemen yanında bulunan kesim alanı ve mezbahada İslami şartlara uygun şekilde kurban kesimleri yapacak personellerimiz hazır bulunacak. Aynı şekilde zabıta ekiplerimiz de bayram boyunca çevrede duyarlı şekilde bulunacak” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim