Çerkezköy Bakış - Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda açılan İngilizce kursunu ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kursla ilgili bilgi aldı. Çerkezköy’ün eğitimde marka kent olması için başlattıkları Halk Eğitim Kampanyasının başladığı günden bu yana 1500 kurs ile 35 bin kursiyere ulaştıklarını kaydeden Kubilay, hedeflerinin  50 bin kursiyer olduğunu söyledi.

İNGİLİZCE KURSU’NU ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Can Burak Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ile ÇEMYO Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı’nın da katıldığı ziyarette konuşan Kubilay, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun ilçe için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

“27 KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR”

Üniversitelerin bilimsel ve akademik çalışmaların yanı sıra bulundukları yerlerde sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katkılarının büyük olduğunu kaydeden Kubilay, “Bacasız sanayi de diyebileceğimiz bir vasıfla ilçemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır” diye konuştu. Aynı zamanda Yüksekokulda ders verdiğini de söyleyen Kubilay, “Yüksekokulda öğrencilerimizin talebi üzerine Halk Eğitimi Merkezi Müdürünü hemen arayarak İngilizce Kursu açılması için talimatı verdim. Kısa sürede açmış olduğumuz kursa 27 kursiyerimiz eğitim görüyor” dedi.

“35 BİN KURSİYERE ULAŞTIK”

Çerkezköy’ün eğitimde marka kent olması için başlattıkları Halk Eğitim Kampanyasının başladığı günden bu yana 1500 kurs ile 35 bin kursiyere ulaştıklarını kaydeden Kubilay “Açılan yüzlerce kurs Çerkezköy’de ilk defa Halk Eğitim Kampanyası sayesinde açıldı. Kurslarımızı sadece Halk Eğitim Merkezinde değil okullarımızda, sivil Toplum Kuruluşlarında uygun görülen her yerde açabiliyoruz. Okullarımızın ışıkları sönmesin, gündüzleri olduğu gibi akşamları da eğitim verilsin istiyoruz” dedi.

“HEDEF 50 BİN KURSİYER”

Hedeflerinin 50 bin kursiyer olduğunu kaydeden Kubilay “Her mahalleye her sokağa ve her eve ulaşmak istiyoruz. 12 kişinin bir araya gelmesi ile istenilen her alanda kurs açabiliriz. Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde açılan tüm kurslarımız ücretsizdir” dedi.

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kaymakam Kubilay, ziyaretin ardından Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Can Burak Şişman ile sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kubilay “Kaymakamlık olarak Çerkezköy Meslek Yüksekokuluna her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilisim