Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 1300 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast için görevlendirilen Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinin kuruluşu, bu timlerin FETÖ'nün darbe girişiminde üstlendiği rol ve Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nün darbedeki pozisyonuna ilişkin bilgiler yer aldı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı tüm üs komutanlıklarında bulunan arama kurtarma timlerinin, darbe girişimi kapsamında tutuklanan Akın Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yaptığı 2014 yılında "MAK" adıyla İzmir ve Konya'da toplanarak bu timlerde FETÖ'nün hakimiyetinin sağlandığına dikkati çekilen iddianamede, 15 Temmuz'da da 39 personelin Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırı için Çiğli 2. Ana Jet Üssünden hareket ettiği aktarıldı.

MARMARİS SALDIRISI YAPILDI

Gizli tanık ifadelerinin de yer aldığı iddianamede, MAK timleri, SAT komandosu ve Özel Kuvvetler ekiplerinin, saldırı merkezi olarak kullanılan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı envanterindeki silah, mühimmat ve teçhizatları kullanarak Marmaris saldırısını gerçekleştirdiği kaydedildi.

TÜYOLAR

Darbe girişimi sonrasında tutuklanan MAK timi personeliyle ilgili bilgilere de yer verilen iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırı için giden suikast timinin, çelik kapı açmada kullanılabilecek mühimmatlar hakkında bir bombauzmanından bilgi istediği vurgulandı. İddianamede, tutuklulardan MAK kursiyeri bomba uzmanı Astsubay Emre Güntekin'in, Marmaris saldırısına katılan MAK personelini, araçla Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığındaki helikopter pistine taşıdığı ve burada yedişer kutu mermi/mühimmat dağıttığı belirtildi. "Paşa" lakaplı FETÖ'nün "üs imamı" olduğu iddia edilen Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu ve Üsteğmen Hasan Arslanbay'ın, Güntekin'den çelik kapı açmak için kullanılabilecek "Flexible Linear Shapet Charges" isimli mühimmatlar hakkında bilgi istendiği aktarılan iddianamede, bunun üzerine söz konusu kişinin sosyal paylaşım sitesi YouTube'dan 2 video ile bir yazılı doküman şeklindeki sayfanın fotoğrafını WhatsApp'tan Arslanbay'a gönderdiği kaydedildi.

İDDİANAME

İzmir'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen "bir numaralı şüpheli" olarak yer alıyor. İddianamede, 267 şüpheli hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamaları bulunuyor.
Editör: TE Bilisim